JEFTINIJI WINDOWS PHONE

Nokia planira cijenom pobijediti konkurente

17.11.2011 u 15:13

Bionic
Reading

Nokia planira proizvoditi velike količine pametnih telefona zasnovanih na operativnom sustavu Windows Phone, ujedno smanjujući svoje marže, i na taj način ponuditi konkurentan proizvod

Nokia smatra da će u budućnosti moći ponuditi moćne pametne telefone po nižim cijenama od konkurencije, zahvaljujući svojim velikim proizvodnim kapacitetima, izjavio je direktor te tvrtke Stephen Elop.

Trenutno, Nokia na tržištu ima dva modela Windows Phonea: Lumia 800 i Lumia 710, s cijenama od 420 i 270 dolara, što je povoljnije od većine drugih uređaja Windows Phone na tržištu, ali ništa posebno jeftinije od usporedivih Androida.

Nokijin tržišni udio smanjio se s više od polovice svjetskog tržišta na svega 1,5 posto u trećem kvartalu 2011, prema podacima koje je objavio Gartner. Rezultat je to Nokijine loše strategije na području pametnih telefona, zbog čega je ta tvrtka odlučila gotovo posve odbaciti operativne sustave Symbian i Maemo te prijeći na Microsoftov mobilni OS Windows Phone.

Elop je također najavio velike planove za američko tržište. 'Sljedeće godine planiramo veliki napad na američko tržište', rekao je.

Osvrnuo se i na nedavne glasine da Nokia planira predstaviti tablet zasnovan na operativnom sustavu Windows 8, no odbio je to potvrditi. 'To je vrlo interesantna mogućnost', izjavio je Elop.