DOMIŠLJATI SPAMERI

Neželjena e-pošta koju šaljemo sami sebi? Da, to se dogodilo Gmailu

23.04.2018 u 12:54

Bionic
Reading

Gmail je obično među najboljim servisima za webmail kad je filtriranje neželjenih (spam) poruka u pitanju. Ali, i Googleu se povremeno dogodi nešto što ne bi trebalo

Nedavno je dio korisnika počeo u svoje sandučiće pri Gmailu dobivati neželjene poruke i oglase koji su, bar se tako činilo, stizali s njihovih vlastitih korisničkih računa.

OPASNI SOFTVER

Što je zapravo ransomware i što on može učiniti vašem računalu?

Pogledaj galeriju

Sudeći prema pritužbama s Googleovog foruma za pomoć, neželjena e-pošta je stizala usprkos tome što su korisnici upogonili dvostupanjsku provjeru i promijenili lozinke.

Spameri su koristili krivotvorena zaglavlja e-poruka kako bi izgledala kao da ih korisnici šalju sami sebi i slali ih putem kanadske telekom tvrtke Telus kako bi zavarali anti-spam filtere. Gmail je takve poruke razvrstavao u mapu s poslanim porukama.

Riječ je o spam kampanji koja je pogodila mali broj korisnika, a u Googleu tvrde kako su već poduzeli protumjere. U Telusu kažu kako poruke nisu stigle s njihovih poslužitelja te provjeravaju s partnerima što je pošlo po krivu i gdje, piše Verge.