TEHNO NOVITETI

Ovo su apsolutno najbolje značajke novog Gmaila

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 21.04.2018 09:02
  • Objavljeno 21.04.2018 u 09:02
Gmail je danas dostupan na baš svemu

Gmail je danas dostupan na baš svemu

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Gmail će uskoro dobiti novi dizajn, a mi vam donosimo pregled njegovih najbitnijih i najkorisnijih funkcija

Google obnovu svoje usluge za elektroničku poštu najavljuje već godinama, a čini se kako ćemo je uskoro konačno moći isprobati. S dolaskom noviteta dolazi i niz pitanja vezanih uz funkcionalnost, no Google nas uvjerava da će sve biti točno kako spada te da ćemo svi iz novog dizajna moći izvući nešto korisno. Dok prava na slike trenutno ima samo Verge, mi vam donosimo popis konkretnih korisnih nadogradnji.

Novi izbornik

Prvi vrlo bitni dodatak novog Gmaila uvođenje je novog izbornika s kalendarom smještenim na desnoj strani sučelja. Korisnici će pomoću njega moći izabrati događaje na koje su pozvani te u mahu ih prihvatiti ili odbiti. Izbornik će također moći prikazati Keep, Googleovu aplikaciju za bilješke i Tasks, listu zadataka koja je već ugrađena u Gmail. Izbornik je pored svega ovoga modularan, što otprilike znači da ćemo ga, ukoliko nam ne treba, moći jednostavno maknuti.

MORE PODATAKA

Što sve Facebook i Google znaju o vama? Pogledajte sami

Pogledaj galeriju
10

Podesivo sučelje

Podesivoj prirodi novog Gmaila doprinose nove tri teme skrojene prema različitim vrstama korisnika. Prva u nizu je 'kompaktna' verzija koja funkcionira kako bi prikazala čim veći broj dostiglih poruka te koja izgleda najsličnije onoj koju koristimo i danas. Druge dvije su 'osnovna' koja naglašava privitke i dokumente te 'ugodna' koja te iste privitke ne prikazuje.

'Pospani' mailovi

Gmail za preglednike također će posuditi jednu korisnu značajku mobilne verzije. Kada stigne nadogradnja moći ćete 'uspavati' emailove na određeno vrijeme, mičući ih iz kaslića.

Ovo je prilično korisno ako vam je Inbox apsolutni metež te se bojite da će bitne poruke potonuti na dno. Nadogradnja iz Googlea također uvodi pametne odgovore - umjetnom inteligencijom generirane odgovore koji su simpatični, no rijetko korisni.

Koliko se god veselili novom Gmailu, činjenica je da ćemo se do njegovog dolaska morati strpiti. Prema riječima razvojnog tima iz Googlea, nadogradnja bi trebala stupiti na snagu tijekom idućih nekoliko tjedana.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!