SLUŽBENO POTVRĐENO

Napokon smo dočekali: WhatsApp najavio nekoliko zanimljivih značajki

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 02.07.2020 09:56
  • Objavljeno 02.07.2020 u 09:50
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Science Photo Library / Sciencephoto / Profimedia

U popularnu chat aplikaciju stižu brži način dodavanja novih kontakata, ali i nove značajke za grupne video pozive, novi tamni način rada...

Tijekom nadolazećih tjedana aplikacija WhatsApp bi trebala dobiti više novih značajki.

O korištenju QR kodova za brže dodavanje novih kontakata već se dulje vrijeme priča, ali sad bi napokon to trebalo i službeno zaživjeti. Uskoro bi, dakle, skeniranje QR kodova trebalo zamijeniti ručno unošenje brojeva telefona, adresa e-pošte i drugih podataka o novim kontaktima.

Introducing Animated Stickers, QR codes and more

Izvor: Društvene mreže / Autor: WhatsApp

Skupni video pozivi trebali bi omogućiti brzo povećanje slike bilo kojeg od maksimalno osam sudionika, a u te će razgovore biti dodana nova sličica putem koje će biti moguće brže ih pokrenuti.

Animirane naljepnice bit će prilično nalik sadašnjim naljepnicama. Razlika će biti u tome što će im biti dodana jednostavna animacija.

U pripremi je novi tamni način rada za izdanja WhatsAppa za stolna računala i web klijente, koji će biti sličan tom načinu rada upogonjenom za mobilno izdanje popularne aplikacije.

Ako ste među korisnicima uređaja s operativnim sustavom KaiOS (ima ga, recimo, Nokia 2720 Flip), moći ćete koristiti značajku Status.

Tamni način rada za web i značajka Status za taj operativni sustav već su dostupni. Značajka povećavanja slike u video razgovorima trebala bi stići tijekom ovog tjedna, dok QR kodove, animirane naljepnice i novo dugme za grupne pozive očekujte tijekom nadolazećih tjedana, piše Verge.