NEOBIČNA ZNAČAJKA

Novi trikovi: WhatsApp će nas uskoro povezivati - QR kodovima

15.11.2018 u 14:35

Bionic
Reading

Poznata aplikacija za čavrljanje ima novu testnu značajku koja bi, barem teoretski, trebala uvelike olakšati uvođenje novih kontakata u imenik

WhatsApp je počeo testirati novu značajku koja bi olakšala uvođenje kontakata u imenik. Izvještaj objavljen na Wbetainfo naglašava da se nova funkcija prvo pojavila na WhatsAppu za iOS, no da će s vremenom postati dostupna i na Androidu.

Izvještaj sugerira da svaki korisnik koristi odvojiv i djeljiv QR kod koji omogućava dodavanje novih kontakata jednostavnim skeniranjem pomoću kamere. WhatsApp će ispuniti informacije o kontaktu, kako to ne biste morali raditi vi. Nadalje, svi korisnici moći će povući aktivni kod kako ne bi došlo do njegove zlouporabe.

DOVEDITE INBOX U RED

Uz ove tri jednostavne metode dramatično ćete smanjiti broj nepročitanih poruka u Gmailu

Pogledaj galeriju

Lakše do čavrljanja

WhatsApp također radi na novom sučelju koje će omogućiti dodavanje kontakata unutar same aplikacije. Ovo bi trebalo cijeli proces donekle olakšati, pogotovo ako želite odmah početi čavrljati s nekim bez petljanja po kontatkima samog telefona te naknadnog dodavanja u bazu podataka WhatsAppa.

Snapchat i Instagram već imaju svoje trikove sa QR kodovima u obliku Snapcodea i Nametaga. Ova metoda također je vrlo popularna s korisnicima WeChata. WhatsApp, napominjemo, već koristi QR kodove kako bi korisnicima omogućio pristup verziji za stolna računala.

Tko će ga iskoristiti?

Ova značajka bit će idealna za vlasnike malih firmi: jednostavno mogu otisnuti naljepnice sa kodom svojeg lokala, a klijenti će ga putem dotičnog jednostavno moći dodati među svoje kontakte. Ovaj trend je, vjerojvali ili ne, već neko vrijeme popularan u Indiji.

Datum dolaska nove značajke još nije poznat.