SURFAJ, SURFAJ!

Naj stranice za surfanje na plaži

22.07.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Nemojte se odreći interneta na godišnjem odmoru, samo nemojte pristupati sadržajima koji imaju ikakve veze s vašim poslom i ljetni rad na računalu će postati zabava

Odlaskom na godišnji odmor vaša veza na internet uopće ne mora biti prekinuta. Osim što danas postoje načini za ostati online gotovo na svakom mjestu na svijetu, to više i nije tako skupo. No to ne znači da se odmah morate primiti nekog posla na internetu; štoviše, preporučujemo da učinite upravo suprotno. Sjednite u hladovinu, upalite prijenosno računalo ili pametni telefon i pogledajte koje vam stranice preporučujemo za ovaj godišnji odmor.

Recepti za koktele

Na plaži nema ništa bolje od osvježavajućeg pića, a tu su kokteli rangirani visoko. Naravno, treba dobro izabrati koktel prema osobnom ukusu. Tu će poslužiti ova stranica s popisom i receptima velike količine koktela. Pronađite neki koji vam odgovara, a ne bi bilo loše ni da se informirate o sastojcima popularnijih koktela na lokaciji gdje provodite godišnji odmor.

Glazba na godišnjem

Glazba i godišnji odmor idu ruku pod ruku, a ako nemate ogromnu količinu digitalno pohranjene glazbe u svom računalu ili samo želite da vas iznenadi sljedeća pjesma koju će vaše računalo reproducirati, preporučujemo da poslušate neke od internetskih radiopostaja. Stranica Live 365 nudi vrlo opsežan popis besplatnih radiostanica koje se mogu pretraživati i prema vrsti glazbe koju puštaju, ili prema dekadi iz koje glazba potječe. Bandwith potreban za slušanje internetskog radija bez problema se isporučuje putem mobilnih mreža.

Ako vam se pak ne da pretraživati gomilu radiostanica, a zanimaju vas lake note, preporučujemo Soma FM, legendarnu internetsku radiopostaju koja nudi idealni soundtrack za ljetno ljenčarenje.

Kako se zaštititi od sunca

Okrutna je činjenica da sunce postaje sve opasnije, a mi kao ljudski rod sve manje otporni. Mudro bi stoga bilo upotrijebiti našu najveću prednost nad ostalim vrstama koje naseljavaju ovaj planet, zdrav razum, i upotrijebiti ga da se zaštitimo. Ako ne znate točno što vam je činiti, provjerite na stranici koja progovara o raku kože u obliku činjenica. Među korisnim podacima su i oni kako se zaštititi od sunca.

Vodič za snalaženje na cestama, restoranima i drugim točkama interesa

Michelin nudi vrlo iscrpne podatke o cestama, putovima, restoranima, hotelima i ostalim turistima zanimljivim lokacijama na svojim stranicama. Ako želite planirati put, ovo je vjerojatno najbolja stranica za tako nešto. Naći će se tu mjesta i za vremenske prognoze, lokacije za okrijepiti se po putu, mjesta za prespavati, a stranica može ugrubo i izračunati troškove puta. Ljubitelji brojeva, statistika i planiranja do sitnih detalja, uživat će.

Kako prići djevojci

Samci će na godišnjem odmoru svakako pokušati prići osobama drugog spola jer je odmaranje uvijek ljepše u dvoje. Kako su obično oni koji prilaze muškarci ponudili smo njima ovu stranicu s uletima za započinjanje razgovora. S obzirom na to da je većina uleta komična, ni oni zauzeti ne bi trebali preskočiti ovu stranicu. Djevojke se također mogu nasmijati ili informirati o uletima za miniranje onih koji im se ne sviđaju.

Ispijanje pića kroz igru

Zabavu i izlaske mnogi često povezuju s pićima što i nije čudno u ovo vruće godišnje doba. Međutim dosadno šankiranje i ispijanje omiljenog pića možda je zabavnije izvesti u društvu uz neki izazov. Navedena stranica nudi brojne društvene igre povezane s ispijanjem tekućina, u nekim slučajevima čak i alkoholnih tekućina. Ograđujemo se od svakih zloupotreba alkoholnih pića i upozoravamo čitatelje da piju odgovorno, ako piju pića koja sadrže alkohol.

Ubijanje vremena

Manje avanturistički raspoloženi tipovi kojima hlad na plaži savršeno odgovara i baš se ne žele maknuti iz njega nudimo razbibrigu u tom istom hladu bez obaveza prije i poslije. Miniclip nudi pregršt online flash igara od kojih su neke doista zarazne i s njima ubiti jedno popodne doista nije nikakav problem. Upozoravamo potencijalne posjetitelje stranice da im se može dogoditi da im se učini da je godišnji odmor prošao u trenu, a od preplanulog tena i kupanja nije bilo ničega. Koristiti u malim dozama!

Još ljetnih savjeta možete pronaći na posebnoj tematskoj stranici koju je pripremila redakcija tportala - ljeto.tportal.hr