JOŠ BOLJI

Nadograđeni Dell XPS prijenosnici donose i Intelovu 6. generaciju čipova

21.10.2015 u 07:25

Bionic
Reading

Dell je svoj prijenosnik XPS 13 predstavio na ovogodišnjem CES sajmu, no već sada je doživio hardversku nadogradnju. Za njega Dell navodi kako je još uvijek riječ o najmanjem 13-inčnom prijenosniku na svijetu, zahvaljujući među ostalim i InfinityEdge ekranu. I 13-inčni i 15-inčni modeli su od sada dostupni sa šestom generacijom Intel Core čipova...

Novim XPS modelima pored toga je optimizirana potrošnja energije, čime pružaju još više autonomije na jednom punjenju. XPS 13 i XPS 15 napravljeni su od laganih materijala poput karbonskih vlakana i aluminija, a modeli sa zaslonom osjetljivim na dodir zaštićeni su Gorilla Glass slojem.

XPS 13 sada je moguće nadograditi na do 1TB PCIe SSD spremišnog prostora te do 16GB radne memorije. Dell navodi kako je na ovom uređaju autonomija sada 18 sati i 14 minuta rada s Full HD zaslonom.


XPS 15 predstavlja najmanji 15-inčni prijenosnik na svijetu, uz UltraSharp 4K zaslon i vrhunske performanse. Njih osiguravaju Intel Core čipovi šeste generacije te NVIDIA GeForce GTX960m grafika s 2GB GDDR5 memorije. U verziji sa zaslonom Full HD razlučivosti, XPS 15 na jednom punjenju baterije može raditi do 17 sati.

Oba noviteta su već dostupna na tržištu.