ODRŽIVO PARTNERSTVO

Na varaždinskom FOI-ju otvoreni 16. Dani međunarodne suradnje

16.05.2024 u 11:46

Bionic
Reading

Na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak su otvoreni 16. Dani međunarodne suradnje, na kojima će sudionici iz deset zemalja s tri kontinenta od 15. do 17. svibnja raspravljati o održivom partnerstvu

Riječ je o događaju koji okuplja domaće i inozemne nastavnike, istraživače i studente sa sveučilišta diljem Europe, SAD-a i Južnoafričke Republike, s ciljem informiranja, umrežavanja te razmjene iskustava i ideja vezanih uz međunarodnu suradnju i djelovanje, a tijekom tri dana održava se niz predavanja, panel diskusija i radionica na temu održivih partnerstava.

Dekanica FOI-ja Marina Klačmer Čalopa istaknula je da se ove godine okupilo šezdesetak stranih i domaćih gostiju, od istraživača i profesora do studenata iz deset zemalja s tri kontinenta. To je vrlo impresivna brojka, a bit će pozivnih predavanja, panela na temu održivih partnerstava, umrežavanja, upoznavanja, svega čemu dani međunarodne suradnje i služe', rekla je Klačmer Čalopa.

Prorektor za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta u Zagrebu Jurica Pavičić naglasio je važnost razvoja internacionalizacije FOI-a. Takvo usmjerenje podupire Sveučilište u Zagrebu, kao i još devet sveučilišta, a važno je da te europske alijanse zažive na našem prostoru, rekao je Pavičić.

Takvi događaji studentima pružaju brojne prilike vezane za programe koji se izrađuju zajedno s drugim sveučilištima. Studenti mogu birati na kojoj od sastavnica mogu dobiti ono što traže, a mi moramo pomoći da se osiguraju sredstva i pravovremeno informiraju svi zaduženi za to, kaže Pavičić.