TESTIRANJA ZA FIREFOX

Mozillin novi alat omogućuje besplatno slanje samouništavajućih datoteka

07.08.2017 u 09:58

Bionic
Reading

U sklopu programa Firefox Test Pilot, Mozillin razvojni tim stvara niz web alata i značajki, koje bi jednog dana mogle biti integrirane u internetski preglednik Firefox. Jedan od noviteta je Mozilla Send, internetski servis kojim je moguće slati samouništavajuće datoteke

Internetski servis Mozilla Send ne radi tek u Firefoxu, već bilo kojem modernom internetskom pregledniku. Moguće ga je iskoristiti za slanje datoteka koje će biti enkriptirane i uklonjene s Mozillinih servera ili nakon preuzimanja ili nakon 24 sata - što god da se prvo dogodi. 

Mozilla Send Autor: Što je Mozillin servis Send?

Za korištenje servisa dovoljno je posjetiti glavnu stranicu i tu postaviti datoteku. Nakon toga će datoteku biti moguće poslati bilo kome pomoću linka, a sadržaj je potpuno privatan i enkriptiran još na strani klijenta. 

To znači da u Mozilli ne mogu vidjeti sadržaj koji se šalje, a istovremeno nestaje s njihovih servera po prvom preuzimanju ili isteku 24h. 

Send u kratkom testiranju uistinu funkcionira onako kako ga Mozilla i oglašava. Jedino ograničenje koje stoji na stranicama jest da je najbolje koristiti datoteke do maksimalno 1GB.