RASTAVIO IFIXIT

Motorola 360 - ne tako dražesna iznutra

11.09.2014 u 07:45

Bionic
Reading

Kao i obično u svijetu novih gadgeta, iFixit je jedna od adresa koja se prva pobrine provjeriti koje komponente se nalaze u njima, ali i ocijeniti koliko se daju popraviti. Motorolin smartwatch Moto 360 je jedan od najočekivanijih takvih gadgeta, a usprkos fenomenalnom dizajnu, unutrašnjost krije neke opake previde

'Moto 360 sadrži četiri godine star TI OMAP3630 čip. U pitanju je isti procesor kojeg smo našli u Motoroli Droid 2 prije četiri godine, baš kao i u njihovom MOTOACTV smartwatchu iz 2011. godine. E da, saznali smo da je i baterija manjeg kapaciteta od onog što se reklamira', navodi ekipa s iFixita.

Motorolin novi pametni ručni sat je dobio ocjenu 3/10 za mogućnost popravka kod kuće, što ne čudi s obzirom na minijaturne komponente unutra. Ipak, najveća zamjerka ne ide u tom pravcu, već u činjenici da je kapacitet baterije čak do 10 posto niži od onoga što se reklamira na Motorolinom promo materijalu. Kompanija tvrdi da se unutra nalazi baterija od 320 mAh, dok je unutra baterija kapaciteta 289 mAh.


Kompanija se nedugo nakon toga oglasila za Computerworld riječima da je kapacitet od 320 mAh 'tipična' brojka te da je 300 mAh 'minimum' koji će se dobiti. Naravno, očajno trajanje baterije prema nekim recenzijama nije samo zbog njenog kapaciteta - već i zbog korištenja (ili radije - reciklaže) prastarog čipa.

Kako je proteklo rastavljanje i točne komentare iFixita moguće je pogledati u nastavku:

iFixit rastavlja Moto 360