SKANDAL U IRSKOJ

Ministar znanosti promovira knjigu protiv evolucije

  • Autor: NJD
  • Zadnja izmjena 28.09.2010 12:11
  • Objavljeno 28.09.2010 u 12:11
Conor Lenihan

Conor Lenihan

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Irski ministar znanosti u srijedu će na skupu u Dublinu predstaviti novu knjigu koja navodno razotkriva evoluciju kao veliku prevaru

Conor Lenihan, član Republikanske stranke i mlađi ministar za znanost, tehnologiju, inovaciju i prirodne resurse, predstavit će knjigu irskog autora Johna J. Maya 'The Origin of Specious Nonsense' (Podrijetlo varljive gluposti).

Predstavnik Leinhanova ureda potvrdio je da će ministar govoriti na promociji knjige, međutim upozorio je da to ne znači nužno da se slaže s njezinim sadržajem.

U svojoj knjizi May ističe da 'vjerovanje da smo viši oblik životinja svrstava ljude u niže oblike života' te predstavlja sedam razloga zbog kojih se 'gnuša evolucije i odbacuje ju':

1.Ona nas uči da budemo zadovoljni bez razumijevanja izvora.
2.Promovira opasnu glupost prema kojoj nema prvog uzroka – vrhovnog znanstvenika – i sugerira da je red nastao iz nereda.
3.To je metafizička spekulacija, doktrina pod krinkom znanosti.
4.Svatko tko poučava evoluciju je ili neznalica ili namjerno zanemaruje znanstvene činjenice.
5.To je otrovan virus za um koji uništava srce obrambenog sustava i djeluje protiv nade i zdravog razuma.
6.Ona je anestetik za razum.
7.Ona sakati razbor, promovira mitove, skriva stvarnost i uzdiže materiju, odnosno tvar iznad tvorca.

Kako knjiga odbacuje Darwinovu teoriju, prema kojoj su ljudi nastali od primata, promocija će se održati na partiju 'gorile i djevojke', na kojem će Charles Darwin i King Kong zajedno pozirati fotografima.

May tvrdi da će njegova knjiga 'nepogrešivo i bez ustezanja razotkriti laži evolucije'.

'Evolucija je neakademski pokušaj koji je trenutno vrlo popularan u svijetu zahvaljujući 200. obljetnici rođenja briljantnog prirodoslovca-promatrača Charlesa Darwina i 150. obljetnici njegove velike smiješne fantazije 'O podrijetlu vrsta', koju sam forenzički iščitao i izbrojio 1550 nagađanja.

Razotkrit ću pretenzije evolucionista koji tvrde da imaju čvrste dokaze koji podupiru ovu otrovnu fantaziju. Potrebu svijeta za takvom knjigom najbolje utjelovljuju ateistički evolucijski znanstvenici Richard Dawkins, Sam Harris, Christopher Hitchens, Daniel C. Dennett, ali i mnogi drugi', kaže May.

Interaktivni odlomci iz knjige mogu se naći na internetu.


Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi