DIJAGONALE 27" i 21.5"

LG-jevi novi vrhunski monitori namijenjeni su vrhunskim računalima Mac

31.10.2016 u 15:39

Bionic
Reading

LG Electronics je predstavio dva nova monitora posebno dizajnirana za jednostavnu integraciju s najnovijim modelima računala MacBook i MacBook Pro. U pitanju su novi model UltaFineTM s dijagonalom zaslona od 27 inča i razlučviosti 5K te model veličine 21,5 inča s 4K prikazom

LG navodi kako su noviteti idealni za proširenje radnog prostora kod kuće ili u uredu te su savršen dodatak za korisnike MacBookova i MacBookova Pro koji žele prostranost i visokokvalitetnu razlučivost.

Model UltraFine 5K od 27 inča donosi vezu Thunderbolt 3, a optimiziran je za macOS 10.12 (ili noviji). Ovaj vrhunski računalni zaslon namijenjen je primarno kreativcima i profesionalcima koji se bave fotografijom i video obradom. Razlučivost od 5.120 puta 2.880 piksela (218 ppi) samo je dio priče, jer je tu još i sposobnost zaslona da reproducira 99 posto boja po DCI-P3. Pri tom korištenje IPS tehnologije smanjuje promjenu ili gubitak boje prilikom mijenjanja kuta gledanja.

Ovo je i prvi zaslon na svijetu s 5K prikazom te Thunderboltom 3, navodi LG, dodavši kako UltraFine 5K zaslon može primiti i prenijeti 5K video, audio i podatke s novog MacBooka Pro te ga istovremeno puniti preko jednog kabla Thunderbolt 3. Za povezivanje su tu još i tri USB Type-C priključka za dodatnu povezivost i napajanje kompatibilnih uređaja. Integrirana prednja kamerica i mikrofon rade s Apple FAceTimeom, a integrirani su i zvučnici za koje LG navodi da su hi-fi karaktera.


Model od 21,5 inča UltraFine 4K donosi razlučivost od 4.096 puta 2.304 piksela i također pokriva 99 posto DCI-P3 spektra boja. Što se povezivosti tiče, tu su tri USB Type-C priključka za prijenos videa, napajanje i podataka, Rich Bass zvučnik i prilagodljivi stalak za ergonomiju.

'Uzbuđeni smo što smo predstavili dva izrazito napredna monitora koja su sposobna zadovoljiti potrebe čak i najzahtjevnijih korisnika Maca', rekao je Brian Kwon, predsjednik tvrtke LG Home Entertainment. 'Ne samo da modeli UltraFine donose zapanjujuću kvalitetu slike, već korisnike uvode u novo doba povezivosti u kojem kreativci ostvaruju optimalnu učinkovitost u svojim domovima, studijima ili uredima.'

Manji model bi trebao biti dostupan od studenog, a veći model se očekuje tek tijekom prosinca, primarno na tržištu SAD-a.