NOVITETI

Kamera sa 48 MP za tisuću kuna? Pogledajte Xiaomi Redmi Note 7

10.01.2019 u 13:00

Bionic
Reading

Krajem prošle godine Xiaomi je najavio novi model pametnog telefona s kamerom opremljenom senzorom od 48 megapiksela. Taj je smartfon upravo predstavljen i nije skup

Krajem prošle godine predsjednik kineske tvrtke Xiaomi Lin Bin najavio je novi model pametnog telefona s kamerom opremljenom senzorom od 48 megapiksela. Taj je smartfon upravo predstavljen. I ne, nije riječ o top modelu, već o uređaju kojeg se može svrstati među jeftinije.

Redmi Note 7 izgledom podsjeća na Xiaomijev manji i jeftiniji model Mi Play, najavljen prije nekoliko tjedana. Ima okrugli izrez na zaslonu umjesto zubića te čitač otiska prsta i dvije kamere straga, od kojih jedna nudi senzor sa 48 MP i otvorom blende f/1.8, dok je druga opremljena s pet MP i služi za dodavanje dubine fotografijama.

ODABERITE SVOJ

Najbolji smartfoni iz 2018. za svaki ukus i džep

Pogledaj galeriju

Jača kamera može koristiti 48 milijuna sićušnih 0,8-mikronskih piksela za snimanje pri dobroj rasvjeti ili kombinirati druge resurse kako bi ponudila ekvivalent fotografiji od 12 MP snimljenoj s većim 1,6-mikronskim pikselima.

Senzor promjera 1,2 centimetra fizički je veći od drugih koje se obično može naći u pametnim telefonima, što bi mu trebalo omogućiti bolje prikupljanje svjetlosti. Naravno, ne ovisi sve samo o hardveru pa treba pričekati i vidjeti kako će doista funkcionirati u praksi.

  • +7
Xiaomi Mi 8 Pro Izvor: tportal.hr / Autor: Miroslav Wranka

Redmi Note 7 ima zaslon dijagonale 6,3 inča (16 centimetara), omjera 19,5:9 i razlučivosti 1.080 p. Pogoni ga Qualcommov procesor Snapdragon 660. Uz već spomenutu stražnju kameru opremljen je i prednjom sa senzorom od 13 MP, a tu su i baterija kapaciteta 4.000 mAh, USB-C i 3,5-milimetarski audio ulaz za slušalice.

Početna cijena je oko 150 američkih dolara za model s tri gigabajta RAM-a i 32 GB memorije za pohranu, dok model sa šest GB RAM-a i 64 GB memorije košta oko 200 američkih dolara. Isprva će biti dostupan samo na kineskom tržištu, piše Verge.