PREMIJERA

Honor View20 stiže s moćnom stražnjom kamerom i bez zubića na zaslonu

08.01.2019 u 14:48

Bionic
Reading

Honor View20 prvi je pametni telefon sa 7-nm čipsetom Kirin 980 AI i dvostrukim NPU-om koji će biti ponuđen na tržištima izvan Kine

Honor, podbrand kineskog proizvođača Huaweija, predstavio je tijekom sajma Consumer Electronics Show 2019 svoj novi top model pametnog telefona View20.

Honor View20 prvi je pametni telefon sa 7-nm čipsetom Kirin 980 AI i dvostrukim NPU-om koji će biti ponuđen na tržištima izvan Kine. Taj bi procesor trebao biti 75 posto brži u performansama jedne jezgre u odnosu na prethodnu generaciju. Sadrži grafički procesor Mali-G76 i tehnologiju GPU Turbo 2.0, a dolazi s tehnologijom hlađenja tekućinom.

pet za pet

Ovo su najiščekivaniji mobiteli iz prve polovice 2019.

Pogledaj galeriju

View 20 straga ima dvostruku kameru, opremljenu senzorom sa 48 megapiksela, za koju u Honoru tvrde kako je prva na svijetu te vrste. Uz pomoć umjetne inteligencije i načina rada 48MP AI Ultra Clarity kamera spaja nekoliko fotografija snimljenih s 48 MP u jednu.

Straga je i 3D kamera koja bi trebala moći skenirati i prepoznati objekte u stvarnom svijetu, ali i omogućiti igranje igara s detekcijom pokreta, računanje kalorija u hrani i da učinite svoje tijelo tanjim na fotografijama i video zapisima.

Sprijeda, ugrađena u zaslon koji se prostire na 91,8 posto prednje površine, nalazi se kamera s 25 MP. Umjesto zubića korišten je okrugao izrez. Kamera se, kažu u Honoru, oslanja na poseban držač za precizno postavljanje ispod prozirnog otvora na zaslonu veličine 4,5 milimetra. Poseban materijal za povezivanje zaslona koristi se kako bi se spriječilo da u kameru uđe svjetlo koje zaslon emitira.

Zaslon je OLED, dijagonale 6,4 inča (16,2 centimetra). Baterija je kapaciteta 4.000 mAh, s podrškom za brzo punjenje. Zadržan je 3,5-milimetarski audio ulaz za slušalice.

Honor View20 bit će dostupan u dvije varijante plave boje te crnom i crvenom izdanju. Na raspolaganju će biti modeli sa šest ili osam gigabajta RAM-a, kao i 128/256 GB memorije.

Iz Honora su također najavili novo, plavo izdanje svog modela 8X.