računala i konzole

Kakva poslastica! Stigao je nadograđeni Quake II iz 1997. godine

11.08.2023 u 14:58

Bionic
Reading

Nadograđena verzija igračeg klasika iz 1997. uključuje novo proširenje, vizualne nadogradnje te razne druge opcije koje će najviše cijeniti vremešni gejmeri, a današnjim igračima će pokazati kako se to nekada igralo u igrama iz prvog lica

Glasine su bile istinite, Bethesda je najavila nadograđenu verziju legendarne igre Quake II. Najbolje od svega, Quake II možete zaigrati već danas i to na osobnom računalu te igraćim konzolama Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4, PlayStation 5 i Nintendo Switch. Oni koji posjeduju originalnu igru na GOG-u ili Steamu dobivaju besplatnu nadogradnju.

Nightdive Studios surađivao je s Bethesdom na modernizaciji ove pucačine iz prvog lica tvrtke id Software iz 1997. godine. Možete ponovno proživjeti kampanju za jednog igrača ili je isprobati po prvi put s originalnom zvučnom podlogom Sonic Mayhema i raznim drugim poboljšanjima. Vizuali su nadograđeni kako bi uključili podršku za široki zaslon, stope osvježavanja od 120 Hz i 4K razlučivost.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Bethesda

Igra dolazi i s originalnim proširenjima, Mission Pack: The Reckoning i Mission Pack: Ground Zero, a koja uključuju više od 30 dodatnih razina za jednog igrača i više od 20 mapa za borbe.

Tu je i potpuno nova ekspanzija pod nazivom Call of the Machine. Wolfenstein: New Colossus studio MachineGames (koji radi na igrici Indiana Jones) napravio je još 28 razina kampanje i potpuno svježu mapu za ovu ekspanziju.

Što se tiče multiplayera, postoji podrška za podijeljeni zaslon, uključujući lokalnu i mrežnu suradnju za do četiri igrača.

Jednako tako, igrači će dobiti obavijest o opcijama pristupačnosti nakon što instaliraju igru. Postavke uključuju visoki kontrast, transkripciju glasovnog chata, opcije remapiranja unosa, pomoć pri nišanu i mogućnost automatskog prebacivanja na novo oružje kada ga uzmete u ruke.

Više o revitalizaciji legendarne igre Quake II možete pročitati na službenim stranicama.