ESSENTIAL SMARTPHONE

Je li upravo ovo novi telefon suosnivača Androida?

24.04.2017 u 08:34

Bionic
Reading

Koncem ožujka Andy Rubin, suosnivač Androida, odlučio je zagolicati maštu ljubitelja pametnih telefona diljem svijeta prikazavši mali kutak uređaja zaklonjen rukom. Možda je neočekivani gost nove Michelinove reklame otkrio njegovu cijelu prednju površinu

Mnogi su analizom videa isprva pomislili da je riječ o Xiaomijevom uratku Mi MIX, no kutovi uređaja nisu isti, kao ni njegov donji kraj. U reklami definitivno nije riječ ni o Sharpovom modelu Aquos Crystal. Riječ je o uređaju kojeg se (za sada) nije vidjelo nigdje drugdje...ili...?

Koncem ožujka, suosnivač Androida Andy Rubin otkrio je prvu fotografiju pametnog telefona Essential, a jedini otkriveni (gornji) dio uređaja neopisivo podsjeća upravo na uradak iz Michelinove reklame (obratiti pažnju na sedmu sekundu videa): 

Michelinova reklama 'I Need You' u kojoj se pojavljuje nepoznati pametni telefon Autor: Michelin

Od zanimljivosti valja izdvojiti zaslon koji prekriva golemi dio prednje strane uređaja, kao i to da je zakrivljenih kutova s gornje strane, a oštrih kutova u dnu. U dnu nepoznatog uređaja nalaze se i tri otvora - izgledno za USB priključak, zvučnik i 3,5-milimetarski audio priključak. 

Ako je u Michelinovoj reklami uistinu prikazan Rubinov Essential pametni telefon, potvrđene su praktički sve dizajnerske glasine vezane uz njega - počevši od oblika koji podsjeća na Galaxy S8 i LG G6. 

Što se iznutrica tiče, IT glasine govore o nekim Geekbench rezultatima u kojima je pronađen uređaj dijagonale 5,5" uz razlučivost od 2.560 puta 1.312 piksela. Tu je još i Qualcommov Snapdragon 835, 4GB radne memorije, podrška za video 4K razlučivosti te NFC podrška. 

Glasine govore još kako Rubinova nova tvrtka testira mogućnosti poput magnetskih dodataka i zaslona osjetljivog na pritisak, čime se samo dodatno podiže premium dojam uređaja koji bi trebao osvojiti srca entuzijasta. U skladu s tim, valja računati i na cijenu od barem 650 eura.