OZNAČITE 16. SVIBNJA

U Hrvatsku stiže HTC U, mobitel koji želi da ga stiskate

21.04.2017 u 12:43

Bionic
Reading

Ponešto zaboravljeni proizvođač pametnih telefona, HTC, otkrio je prvi teaser materijal za nadolazeći pametni telefon prilično posebnih karakteristika. Njegova osnovna značajka je - upravljanje stiskanjem dijelova uređaja za upravljanje sadržajem

O uređaju IT glasine govore već neko vrijeme. Kodnog imena Ocean, ovaj uređaj će donijeti korisničko sučelje Sense UI u izdanju 9, kao i okvir osjetljiv na dodir (ili možda radije - stiskanje). 

Još u rujnu prošle godine, poznati autor Evan Blass otkrio je kako HTC sprema 'novi kul mobitel', a iako finalizirano izdanje ne mora nužno izgledati kao u ovom prikazu, govori mnogo detalja o načinu korištenja: 

Kako je prolazilo vrijeme, tako su isplivali i neki promo materijali uređaja: 

...a sad je došao i trenutak za službeni teaser iz HTC-a s datumom otkrivanja - 15. svibnja:

Da se jedna stvar odmah skine s dnevnog reda - HTC U neće imati 3,5-milimetarski audio priključak već isključivo USB Type-C priključak. 

Što se iznutrica tiče, srce ovog 5,5-inčnog uređaja sa zaslonom razlučivosti WQHD (2.560 puta 1.440 piksela) činit će Qualcommov najsnažniji čip Snapdragon 835. Tu su još i Sonyjevi senzori za kamerice, i to 12-megapikselni IMX362 sa stražnje strane i 16-megapikselni IMX351 sprijeda.