ŠTO TO KRIJE ANDY RUBIN

Suosnivač Androida u svojoj novoj tvrtki priprema pravo čudo od smartphonea

29.03.2017 u 08:08

Bionic
Reading

Andy Rubin, jedan od osnivača Androida je u siječnju ove godine najavio kako pokreće novu tvrtku nazvanu Essential. Jedan od njihovih prvih uradaka bit će premium pametni telefon bez (debljih) rubova oko zaslona

Rubin je na društvenoj mreži Twitter otkrio i prvi pogled na taj pametni telefon, koji se uglavnom krije iza ruke - no otkriva pogled na barem jedan kut. 

Iz onoga što je vidljivo na fotografiji, riječ je o pravom ljepotanu - koji umnogočem nalikuje na Xiaomijev uređaj Mi MIX. Slika ne otkriva mnogo, no čini se kako je vidljiv otvor na gornjem dijelu okvira koji izgledno služi za smještanje zvučnika slušalice, a desni bočni dio uređaja krasi i jedna vidljiva fizička tipka. Nije jasno hoće li cijela prednja površina uređaja biti golemi zaslon, ili će mu donji dio ipak krasiti deblji okvir. 

Što se softverske strane priče, za pretpostaviti je kako je riječ o mobilnoj platformi Android, no za sada službenih informacija jednostavno nema. 

Andy Rubin je Google napustio još 2014. godine, a tvrtku Essential je najavio u siječnju. Tada je izjavio kako priprema premium pametni telefon sa zaslonom bez rubova (kako se marketinški u pravilu nazivaju tek tanki okviri op.a.) i keramičkim kućištem.

Essentialovi inženjeri su napravili i barem jedan prototip s ograničenom modularnošću, tj. posebnim konektorom kojim bi se njihov pametni telefon mogao spajati na različite dodatke poput kamerice za snimanje u 360 stupnjeva i sl.