RAIN OF STEEL

Igra Bitka za Vukovar došla je na Steam, stižu prvi dojmovi

02.02.2023 u 15:24

Bionic
Reading

Battle of Vukovar: Rain of Steel došao je na digitalni dućan Steam u sklopu ranog pristupa 'Early Access' te je već uspio sakupiti nekoliko optimističnih komentara

Nakon što su prije nekoliko godina najavili njezin dolazak, domaći developeri iz Cro Game Developers na Steamu su izdali ranu verziju igre Battle of Vukovar: Rain of Steel. Riječ je, prema opisu na Steamu, o 'strateškoj ratnoj igri koja igrače provlači kroz pravu mapu grada Vukovara tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća i bitke za njegovo oslobođenje'. Igrači se mogu pridružiti 'povijesnoj bitci igrajući sa svojim timom protiv drugih timova igrača ili protiv botova'.

Igrači će, sudeći prema opisu, moći iskusiti bitku za grad sa strane napadača ili branitelja, a sudeći prema trenutnom stanju igre, radit će se o pucačini iz prvog lica koja se odvija na velikoj mapi.

Prve recenzije Battle of Vukovar uglavnom su u pozitivnom duhu, a spominju se i usporedbe s Call of Dutyjem. Neki su se primili i konkretnih kritika poput balansiranja oružja, popravljanja dostupnih načina igre i ostalih stvari s kojima se igrači susreću u Early Accessu.

  • +2
Battle of Vukovar: Rain of Steel Izvor: Screenshot / Autor: Cro Game Developers

Battle of Vukovar: Rain of Steel razvijaju Cro Game Developers, zajednica gejmera iz Hrvatske i dijaspore koji zajedničkim snagama nastoje razviti ratnu igru smještenu u vrlo važan dio hrvatske moderne povijesti.