NAGAĐANJA U ZADNJI TREN

Hoćemo li doista bežično puniti iPhone 8?

07.09.2017 u 09:58

Bionic
Reading

Mogli smo čuti pregršt glasina koje su upućivale kako će Appleov pametni telefon napokon dobiti podršku za bežično punjenje. Sad je stigla još jedna kakva-takva potvrda

Dugo se već o tome priča, čini se kako je tijekom sajma IFA u Berlinu stigla i potvrda: iPhone 8 mogao bi postati prvi Appleov smartfon koji će podržavati bežično punjenje

Prošle godine Apple se priključio konzorciju Wireless Power, nadzornom tijelu za tehnologiju bežičnog punjenja Qi. Tijekom iste godine Mogli smo čuti pregršt glasina koje su upućivale kako će Appleov pametni telefon napokon dobiti podršku za bežično punjenje. Sad je stigla još jedna kakva-takva potvrda.

Tech Radarov izvjestitelj sa sajma IFA razgovarao je s više tvrtki i proizvođača futrola za mobitele koji su, kako navodi, nagovijestili kako je moguće da ćemo iPhone 8 puniti bez kabela. Nije u pitanju hoće li se to dogoditi već koliko će uređaja biti spremno za to, tvrde njegovi anonimni izvori.

  • +3
iphone 8 Izvor: YouTube / Autor: Marques Brownlee

Zasad se čini kako će to biti iPhone 8, 7S i 7S Plus ili barem iPhone 8 kao top model. 

Nije jasno koju tehnologiju planiraju koristiti u Appleu. Ulazak u Wireless Power daje naslutiti sklonost ka Qi punjenju, a mogu se čuti i glasine kako je ta tehnologija tek dio kompletnog rješenja.

Moguće je kako će upotrijebiti dvije različite tehnologije za punjenje mobitela istovremeno, ali i upogoniti patente koji bi mogli cijele prostorije pretvarati u bežične punjače s dometom i do 15 metara. 

Malo je, doduše, vjerojatno kako će tako ambicioznu tehnologiju upogoniti već ove godine. Prije će biti kako ćemo na nju morati pričekati još koju godinu. 

Naravno, što će Apple doista predstaviti doznat ćemo tek 12. rujna.