WEATHER ATLAS

Nova aplikacija za prognozu oduševit će vlasnike iPhonea 8

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 05.09.2017 13:21
  • Objavljeno 05.09.2017 u 13:17
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Weather Atlas

Riječ je o vrlo zanimljivoj aplikaciji koja veliki ekran najnovijeg iPhonea planira iskoristiti do krajnjih granica

Dolazak Weather Atlasa na App Store nipošto nije prodoran koliko bi autor htio, čemu svjedoči već prisutna horda aplikacija za prognozu vremena. Ono što ga čini jedinstvenim, doduše, njegove su značajke koje su prilagođene velikom ekranu nadolazećeg flagshipa iz Applea. Ona pored prognoze korisniku nudi i metrološke zemljovide na kojima je moguće vidjeti kretanje vremenskih fronti te pročitati što to kretanje znači.

Prema autoru aplikacije, Davidu Barnardu, Weather Atlas uključuje navigaciju na dnu sličnu onoj kod appa Maps u kombinaciji sa značajkama svima nam poznatih tekstualnih prognoza. Ovo aplikaciji omogućuje dodatni prostor koji će platforma dobiti dolaskom novog modela iPhonea.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Weather Atlas

Još jedna aplikacija za prognozu ili?

'Weather Atlas nastao je kao nadogradnja moje starije aplikacije Perfect Weather' kaže Barnard. 'Perfect Weather napravio sam 2013 zato jer tada na tržištu nije bilo appova koji prikazuju čitki pregled prognoza i metroloških zemljovida'. Izrada ove aplikacije motivirana je životnom sredinom u kojoj je Bernard odrastao te na kraju sve prokomentirao: 'Život u Teksasu gdje oluje dolaze nasumično iz svih smjerova nauči te da gledaš prognozu čim vidiš mali oblačak na obzoru'.

'Danas imamo masu aplikacija koje pokazuju prognozu i metrološku kartu, no niti jedna od njih to ne radi kako spada' zaključio je.

Kao konačni razlog zbog čega je odlučio napraviti 'još jednu aplikaciju za prognozu vremena' činjenica je da su one, koliko god da ih bilo, jako često downloadane, što znači da ima mjesta za još. Dobra vijest oko svega ovoga je što aplikacija u svojoj konačnoj formi izgleda vrlo preglednom i sveobuhvatnom. Loša vijest je da ju bar zasad nećemo vidjeti u Hrvatskoj. Barnard, naime, naglašava da je Weather Atlas napravio za američko tržište te da EU verziju planira realizirati tek u daljoj budućnosti.

  • +3

iPhone 8

Izvor: YouTube / Autor: Marques Brownlee

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!