NOVA USLUGA

HAKOM predstavio e-Mikrovalnu

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 17.12.2012 16:05
  • Objavljeno 17.12.2012 u 16:05
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Nova internetska usluga omogućuje elektroničko zaprimanje zahtjeva i izdavanje dozvole za uporabu radiofrekvencijskog spektra u mikrovalnoj vezi. Trebala bi skratiti i pojednostaviti postupak izdavanja dozvole

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije namijenila je uslugu, nazvanu e-Mikrovalna veza, svim korisnicima mikrovalnih veza. Riječ je o kratkodometnim širokopojasnim vezama.

Kao i svim ostalim uslugama u sklopu HAKOM-ovog programa e-Agencija, moguće joj je pristupiti putem glavnog izbornika na HAKOM-ovim internetskim stranicama

Novost je to što usluga ujedno omogućuje izdavanje dozvole za uporabu radiofrekvencijskog spektra po pojednostavljenom postupku za frekvencijsko područje 71-76 GHz i 81-86 GHz, tzv. e-band. Također, naknade su znatno niže i iznose svega desetinu naknada koje bi se u suprotnom naplaćivale.

Kako je koristiti? Nakon prijave na HAKOM-ovom internetskom portalu (odnosno registracije, ukoliko nemate HAKOM-ov korisnički račun), trebate ispuniti kratki elektronički obrazac zahtjeva i potvrditi točnost i istinitost unesenih podataka.

Nakon toga se na zaslonu ispisuje obavijest o uspješno podnesenom zahtjevu i iznosima naknada, s mogućnošću njegova ispisa u cilju dobivanja fizičke potvrde.

Prije podnošenja zahtjeva za izdavanje dozvole u frekvencijskom području 71-76 GHz i 81-86 GHz (e-band), trebate uvidom u bazu podataka o postojećim dozvolama i zahtjevima prethodno provjeriti raspoloživost frekvencijskog spektra.

Obavijest o uspješno podnesenom zahtjevu dobit ćete i na adresu svoje elektroničke pošte koju je naveo prilikom registracije.

Po uspješno podnesenom zahtjevu započinje obrada zahtjeva u HAKOM-u, a slučaju potrebe za eventualnim nadopunama HAKOM korisnika obavještava elektroničkom poštom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!