INTERNET

Googleova pretraga uskoro će dobiti zanimljivu novu značajku

24.06.2019 u 10:08

Bionic
Reading

Korisnici poznate web pretrage uskoro će moći dijeliti Google pretragu sa svim svojim prijateljima

Idući put kada vas netko tko cijelo vrijeme zuri u telefon pita za nešto što se jednostavno može pretražiti putem Googlea, od danas ih pasivno agresivno možete ponukati da rezultate pretrage pregledaju sami. Podsjetimo, dosadašnje metoda 'podsjećanja' sugovornika na postojanje Googlea uključivali su LMGTFY (Let Me Google That For You) i dobri stari savjet 'Pa guglaj onda, pobogu'.

Nova značajka Googleove pretrage za sad je samo dostupna unutar aplikacije Google i to u beta verziji za Android. Ako imate pristup beta verziji Google aplikacije za Android, dijeljenje rezultata pretrage jednostavnije je nego što ste mislili:

  • Otvorite aplikaciju Google
  • Obavite pretragu
  • Pritisnite tipku Share koja se nalazi na desnoj strani trake za pretragu
  • Odlučite kako rezultate želite podijeliti

GEJMING

Za ove izvrsne Android igre ne morate platiti niti kunu

Pogledaj galeriju

Rezultati će, podsjetimo, biti podijeljeni u obliku poveznice 'search.app.goo.gl' ili Gmailom, Facebookom ili Dropboxom. Primatelj može kliknuti na poveznicu kako bi sproveo identičnu pretragu kao i vi.

Drugim riječima, ne dijelite rezultate pretrage već samu pretragu, što znači da će personalizirani rezultati drugoj osobi izbaciti nešto drugo zavisno o tome koje informacije o vama, uz dozvolu, Google zapravo posjeduje.