AUTOMATIZACIJA NA DJELU

Googleov Duet AI može generirati e-poruke i dokumente - i to u različitim tonovima

31.08.2023 u 10:57

Bionic
Reading

Postoji i opcija za 'ubacivanje šaljivih i relevantnih GIF-ova'

Google je razotkrio dodatne informacije o načinu na koji ćemo koristiti pomoćnika Duet AI. Alat se u Gmailu temelji na postojećim značajkama koje pokreće umjetna inteligencija - poput pametnih odgovora. Kliknete li gumb 'pomozi mi da pišem', dobit ćete nekoliko raspoloživih opcija, piše Engadget.

Ako izaberete 'napišite svoju skicu' i možete navesti vrstu poruke koju želite generirati. Alat će sadržaj pisati učenjem iz prethodnih poruka u razgovoru kako bi nacrt izgledao relevantnije. Ako Duet AI stvori poruku tonom koji je možda previše ležeran, možete ga zamoliti da je učini formalnijom. Tu su također i opcije da nacrt bude razrađeniji ili sažetiji, a ako se osjećate avanturistički, možete odabrati opciju 'Osjećam se sretnim'. Ovo će, kaže Google, 'uvesti zabavne varijacije tona i stila za sadržaj koji ste izradili.'

Opcije su prilično slične i u Google dokumentima, gdje ćete ako želite moći učiniti ton Duet AI-ovog estriha ležernijim. Na raspolaganju su i opcije za generiranje sažetka za odjeljak ili cijeli dokument, korištenje grafičkih oznaka (za ljubitelje Axios-a) i stvaranje drugačijeg nacrta na temelju vašeg početnog opisa. Google navodi da možete koristiti prilagođene upute za 'pročišćavanje generiranog sadržaja'. Alat 'pomozi mi da pišem' za Dokumente može povući značajke 'pametnog platna'.

Virtualni asistent za sad je dostupan samo organizacijama koje uplate dodatnih 30 dolara mjesečno po korisniku kako bi omogućili paket 'Duet AI za Google Workspace Enterprise'. Duet AI bit će tijekom idućih mjeseci postati dostupan za mala i srednja poduzeća, kao i individualne korisnike, no Google još nije otkrio koliko će to koštati.