NOVE ZNAČAJKE

Google Keep za Android konačno dobiva opcije oblikovanja teksta

28.08.2023 u 13:27

Bionic
Reading

Googleova aplikacija za bilješke dobiva neke prijeko potrebne opcije za formatiranje sadržaja

Google Keep za Android konačno dobiva opcije oblikovanja teksta. Google je prošlog tjedna najavio da korisnicima polako počinje uvoditi mogućnost podebljanja, kurziva i drugih transformacija teksta u bilješkama.

Nove značajke Keepa dobrodošao su i dugo iščekivan dodatak aplikaciji. I zapravo, Google, piše Verge, u zadnje vrijeme posvećuje neuobičajenu količinu pozornosti Keepu. Korisnici su početkom godine dobili novi widget za početni zaslon, a sada možete otvoriti više Keep prozora odjednom.

Google također polako uvodi povijest verzija pomoću koje korisnik može vidjeti povijest uređivanja dokumenta.

Keep je aplikacija za bilješke dostupna na Androidu, iOS-u i webu. Primjerice, kad zalijepite vezu u bilješku, kartica se preoblikuje kao bogati pregled kako biste točno znali stranicu na koju se povezuje.

Bilješka u jednom retku samo izgleda kao žuti post-it, dok duža bilješka više liči na dokument. U bilješci je moguće snimiti zvuk i postaviti podsjetnike a sav se sadržaj može jednostavno pretražiti putem bočne trake Googleovih proizvda.

Veliki problem s Keepom je to što se njegova budućnost, kao što je slučaj s velikim brojem drugih Google aplikacija, nejasan. Aplikacija je stara punih 10 godina, a ovo je možda njezino najveće ažuriranje ikad.

Mogućnosti formatiranja vjerojatno će u jednom trenutku biti dostupne na webu i iOS-u.