GLOBALNA MREŽA

Google Plus odlazi u povijest, ali vaš sadržaj možda i ne...

19.03.2019 u 10:43

Bionic
Reading

Google+, Googleov pokušaj kopiranja Facebooka početkom travnja odlazi u povijest, a aktivisti diljem weba ga žele očuvati - kao svojevrsni eksponat za nadolazeće generacije surfera

Google+ je pred zatvaranjem. Google je nakon prošlogodišnjih sigurnosnih propusta odlučio zatvoriti svoj pokušaj imitiranja Facebooka, a službeni dan gašenja je 2. travnja.

Premda postoji način na koji možete sačuvati sve svoje objavljene podatke na Google plusu, aktivisti iz Internet Archivea trenutno rade na pokušaju očuvanja tamošnjih javnih objava. Internet Archive je neprofitna digitalna knjižnica koja je očuvala snimku svake web stranice od 1996., od trena kada je globalna mreža bila još u ranim stadijima razvoja.

Tijekom nedavne objave na Redditu, Internet Archive je objavio da dobrovoljci rade na očuvanju 'većine' javnih objava s Google Plusa. Naglasili su da u slučaju odgode brisanja Google+ profila postoji šansa da će javni sadržaj dotičnog završiti u Internet Archiveu gdje će ga zainteresirane stranke moći pogledati.

Ako ste ok s time, ostavite svoj Google+ profil onakvim kakav je - kako bi ga ekipa sa Interneg Archivea mogla arhivirati. Ako ne, uvijek ih nakon brisanja Google Plusa možete kontaktirati da pobrišu baš vaš profil iz arhive.

MOBILNA ERA

Ove su mobilne aplikacije zaludile milenijalce diljem svijeta

Pogledaj galeriju