VIDEO KOMUNIKACIJA

Google Meet i Duo od sad rade i na vašem televizoru

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 04.09.2020 14:17
  • Objavljeno 04.09.2020 u 14:17
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Google

Googleova alternativa Zoomu od sad funkcionira i na TV uređajima, a sve što vam treba je Android TV ili Cast

Videopozivi su u posljednje vrijeme postali nekima od glavnih metoda komunikacije,što je Google ponukalo da svoje usluge za video komunikaciju prenese i na velike ekrane.

Kompanija je na The Keywordu objavila da uskoro dodaje podršku za Google Meet na Castu, dok će Google Duo omogućiti na Android TV-u. Sve ovo radi kako bi olakšala razgovore s prijateljima i voljenima na najvećim ekranima u stanu.

Google Meet je stigao na Cast

Google je omogućio korištenje Meeta na Castu, što znači da videopozive sada možete obavljati na Chromecastu, TV-ima koji imaju ugrađeni Chromecast, kao i ekranima na Nestu, objašnjava Makeuseof.

tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Google

Da biste aktivirali značajku, treba vam Google profil, najnovija verzija Chromea i najnoviji firmware za Chromecast. Nakon što ste obavili sve nadogradnje, sve bi trebalo raditi.

Google Duo dolazi na Android TV

Ako niste vlasnik uređaja koji podržava Cast, a imate Android TV, i dalje možete omogućiti videopozive na velikom ekranu. Beta verzija Google Dua radit će na Android TV-u, premda je predviđena za manje, privatne razgovore.

Google Duo za Android TV radi na svakom TV-u s urađenom kamericom. Ako vaš TV nema kameru, Google kaže da uvijek možete uključiti USB kameru i obaviti razgovor pomoću nje. Uz ovu novu nadogradnju Google Duo i Meet rade na Nest Hubu Max, što znači da ako ste vlasnik ovog skupog zvučnika, na njemu možete koristiti obje usluge.

Google Meet Hardware

Google je također uveo zanimljiv način osposobljavanja Meeta na radnom mjestu. Program pod imenom Google Meet Hardware kompanijama omogućava kupovinu svog hardvera potrebnog za pokretanje Meeta. Cijene se kreću od 1499 dolara do preko 5000 dolara.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!