INKOGNITO MOD

Google Maps je upravo dobio jednu vrlo korisnu sigurnosnu značajku

04.11.2019 u 13:59

Bionic
Reading

Dugo iščekivani Inkognito mod za Google Maps konačno je stigao, samo što bar za sad funkcionira isključivo na Androidu

Google o posebnom 'diskretnom modu' za Google Maps priča još od svibnja ove godine, no na sreću - on je konačno došao. Najnovija nadogradnja koju je kompanija objavila i putem službenog sustava za online pomoć pri korištenju Google Mapsa navodi i postojanje diskretnog Incognito modea, no bar za sad - on radi samo na Androidu, prenosi Digital Trends.

Podsjetimo, nova značajka pruža brzi pristip opciji za privatnost koja spriječava Google profilu da pohranjuje vaše lokacijske podatke. Jedina alternativa ovome je ručno brisanje lokacijskih podataka ili naređivanje aplikaciji da ih povremeno briše. Incognito mode to sve radi puno brže.

KORISNO

Pobrojali smo opcije Google Mapsa koje će vam biti itekako korisne

Pogledaj galeriju

Naravno, aktivacija Inkognito moda u Mapsima ne utječe na to što s vašim informacijama rade pružatelji usluga, druge aplikacije, glasovna pretraga podataka i ostale Google usluge'.

Incognito mode možete aktivirati tako da otvorite aplikaciju Google Maps, pritisnete na svoju profilnu sliku i upalite Incognito mode.

Što gubimo?

Aktivacijom Incognito modea Google spriječavamo od personalizacije Mapa stvarima poput preporučenih lokacija, a nestaju i prethodno skinute mape, kao i funkcija dijeljenja lokacije. Konačno, isključit će se i funkcija glasovnih komandi putem Google Assistanta, premda 'OK Google' nastaviti raditi kao i prije.

sve osim nogometa

Učitavanje...