APPLE KAO UZOR

Novo Huaweijevo tablet računalo moglo bi vam izgledati prilično poznato

04.11.2019 u 13:03

Bionic
Reading

Huawei MatePad Pro mogao bi biti opremljen procesorom Kirin 990 s podrškom za mreže 5G, do osam gigabajta RAM memorije, do 256 GB memorije za pohranu i povećom baterijom

Čini se kako u kineskoj tvrtki Huawei pripremaju novo računalo, izgledom prilično nalik Appleovom iPadu Pro. Ako je suditi po slikama objavljenim na web odredištu 91Mobiles, najveća razlika je u kamerama. Na Huaweijevom tabletu su, naime, dvije kamera straga i jedna sprijeda, smještena u izrez na zaslonu.

Osim izgleda, novi Huaweijev tablet mogao bi od Applea 'posuditi' i naziv Pro. Barem tako tvrdi tviteraš Evan Blass, koji je uvjeren kako će puni naziv novog uređaja glasiti Huawei MatePad Pro.

PRVI KORACI

Novi ste na Twitteru? Olakšajte si život uz pet korisnih savjeta

Pogledaj galeriju

Kao i iPad, MatePad Pro bi mogao imati magnetno kućište s tipkovnicom (slično kao Smart Keyboard Folio). Zasad nije poznato hoće li dolaziti u paketu s uređajem.

Čini se kako je u pripremi i nova digitalna olovka, koju bi trebalo biti moguće prikačiti na vrh tablet računala, moguće magnetima. Opet, kao što to je olovku Apple Pencil moguće prikačiti na iPad Pro.

Na objavljenim slikama nije vidljivo hoće li MatePad Pro imati zaseban čitač otiska prsta pa se nagađa kako bi mogao biti ugrađen u zaslon ili koristiti tehnologiju prepoznavanja lica.

Što se sprecifikacija tiče, ovaj bi uređaj mogao biti opremljen procesorom Kirin 990 s podrškom za mreže 5G, do osam gigabajta RAM memorije, do 256 GB memorije za pohranu i povećom baterijom, piše Verge.