majstore, gdje mi je auto?

Google Maps će vam reći gdje ste parkirali

23.03.2017 u 15:47

Bionic
Reading

Izdanje 9.49 aplikacije Google Maps, između ostalog, donosi mogućnost manualnog pohranjivanja lokacije na kojoj ste parkirali, kako bi u povratku lakše pronašli vaše vozilo, vremensku prognozu za odredište...

Do značajke koja će zapamtiti gdje ste parkirali doći ćete tako što ćete kucnuti na plavu točku koja označava vašu trenutnu lokaciju. Kad značajka postane dostupna pojavit će se izbornik na kojem ćete moći odabrati pohranjivanje lokacije. 

Čim ju spremi smjestit će ju na mapu, na kojoj ćete moći pogledati više pojedinosti, dodati bilješke (recimo, na kojoj je razini auto i na kojem broju) i fotografije, postaviti vremensko ograničenje (koje će vas podsjetiti kad ističe plaćeno parkiranje)... Postoji čak i dugme za dijeljenje, kako bi nekome drugome mogli staviti do znanja gdje vam je auto.

Kad dođe vrijeme za povratak do auta, spremljenu lokaciju možete naći među obavijestima (notifikacijama) ili na vrhu prijedloga na zaslonu tražilice u aplikaciji Google Maps. Obavijesti je moguće isključiti u postavkama.

Vremenska prognoza za odredište zasad se, čini se, pojavljuje samo kad planirate putovanje javnim prijevozom i pokazuje samo vremenske uvjete na vašoj trenutnoj lokaciji. Trenutno još nije dostupna svima. 

Nadograđen je dolazni zaslon za Android Auto, pa sad uključuje prikaz podataka o duljini puta, udaljenosti i prosječnoj brzini u jednom redu. 

Većina običnih pretraživanja u aplikaciji Google Maps dat će zadovoljavajuće rezultate, u kojima su moguća odredišta sortirana po tome koliko će trebati da stignemo do svake od njih od sadašnje lokacije. No, čini se kako u Googleu rade na razvoju drukčijih načina sortiranja. 

Više: Android Police