KORISNA ZNAČAJKA

Google Karte mogu umjesto vas zapamtiti gdje ste parkirali

28.04.2017 u 09:30

Bionic
Reading

Google je u aplikaciju Karte (Maps) dodao značajku koja omogućuje pohranjivanje lokacije na kojoj ste ostavili svog limenog ljubimca. Dostupna je i u Hrvatskoj

Uz pomoć nove značajke u Googleovoj aplikaciji Karte za operativne sustave Android i iOS možete zabilježiti gdje ste parkirali vozilo. Evo kako funkcionira. 

Ako imate pametni telefon pogonjen Androidom, kucnite na plavu točku i potom s izbornika odaberite opciju Spremite parkirno mjesto.

Vidjet ćete oznaku na mapi na mjestu gdje ste parkirali auto. Kucnete li po oznaci, otvorit ćete parkirnu kartu u koju možete upisati dodatne pojedinosti  (recimo, na kojoj ste razini i kojem mjestu parkirali), navesti koliko je vremena ostalo prije no što plaćeno parkiranje istekne (i dobiti upozorenje 15 minuta ranije), snimiti sliku parkirnog mjesta i podijeliti lokaciju s prijateljima. 

Postupak je sličan i ako imate iOS. Kucnite na  plavu točku i potom na Postavi kao parkirno mjesto. Kucnete li na parkirnu karticu, opcije su iste kao i za Android. 

Povežete li se s vašim vozilom koristeći USB audio ili Bluetooth, vaše će parkirno mjesto biti automatski dodano na mapu kad se odspojite i izađete iz vozila. 

Više: Googleov službeni blog