APLIKACIJE IZ MIT-a

Ovo je potpuno nov način učenja stranog jezika

24.04.2017 u 10:46

Bionic
Reading

MIT-jev odjel Computers Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) razvio je WaitSuite, niz različitih aplikacija za 'mikroučenje' kojima korisnici za vrijeme praznog hoda (poput čekanja dizala) mogu u par sekundi naučiti nešto novo

Ne samo da WaitSuite može naučiti korisnika pokoju novu riječ stranog jezika, već i matematiku, pa čak i medicinu - sve u dragocjenim sekundama praznog hoda. 

MIT-jevi istraživači taj prazni hod nazivaju 'mikro trenucima', a proces takvog učenja 'mikroučenjem'. WaitSuite je, baš kako ime i sugerira, niz različitih alata koji funkcioniraju poput tzv. flash kartica za učenje, samo u digitalnom obliku. Ovaj set aplikacija može otkriti kada je došlo do praznog hoda (stanke u aktivnosti) te se javljaju kako bi korisniku prikazali novu karticu i novu stvar za učenje. 

WaitChatter je app za komunikaciju koji zna kada korisnik čeka na odgovor od nekoga. WiFiLearner pak zna čeka li uređaj uspostavu veze, dok ElevatorLearner koristi Bluetooth iBeacone kako bi znao čeka li korisnik na dizalo. U svakom od tih slučajeva, app korisniku pruži novu karticu i novu stvar za memoriziranje. 

WaitSuite: Using moments of waiting productively Autor: MIT CSAIL

Jasno, iako je ovaj set aplikacija stvaran, istraživači se (ovaj put) nisu bavili time je li u pitanju uistinu učinkovit način za učenjem. 

Rad na različitim primjenama 'mikroučenja' ipak će se nastaviti. Tim planira testirati i druge formate poput audio učenja za one u pokretu pa i nešto otkačenije - app koji će se brinuti da korisnici u najmanjem trenutku dosade jednostavno ne posežu za mobilnim uređajem. 

MIT