NOVO PRIZNANJE

FT: Devōt drugu godinu zaredom najbrže rastuća IT tvrtka u Hrvatskoj

01.03.2024 u 15:31

Bionic
Reading

Londonski dnevnik The Financial Times objavio je godišnji popis tisuću najbrže rastućih tvrtki u Europi, prema kojem se hrvatska IT tvrtka Devōt, usmjerena na razvoj softvera, smjestila na 32. mjesto. Unutar kategorije IT & Software Devōt je na visokom sedmom mjestu u Europi, odnosno najbrže rastuća tvrtka u Hrvatskoj, s prosječnom godišnjom stopom rasta prihoda od 223,50 posto u razdoblju od 2019. do 2022. godine, izvijestili su iz tvrtke

FT 1000 godišnji je popis najbrže rastućih europskih tvrtki koji objavljuje The Financial Times u suradnji s njemačkom statističkom tvrtkom i portalom Statista već osmu godinu zaredom.

Ovogodišnje izvješće rangira tvrtke koje su ostvarile najvišu prosječnu godišnju stopu rasta prihoda u razdoblju od 2019. do 2022. godine. Za uključenje je bila potrebna minimalna prosječna stopa rasta od 36,3 posto, prihod od najmanje 100.000 eura ostvaren u 2019. godini te prihod od najmanje 1,5 milijuna eura ostvaren u 2022. godini.

'Ovogodišnje priznanje dodatna je potvrda da se usmjerenost na kvalitetu itekako isplati. Upravo na tim temeljima gradili smo Devōt svih ovih godina, strpljivo i s jasnim ciljem da našim klijentima budemo podrška u osiguravanju naprednih, visokokvalitetnih rješenja kojima unaprjeđujemo njihovo poslovanje. Dodatno motivirani najnovijim priznanjem, nastavljamo ulagati u znanja i vještine naših ljudi bez kojih ovaj uspjeh ne bi bio moguć', izjavio je direktor i osnivač tvrtke Devōt Martin Morava.

Devōt je osnovan 2016. i primarno se bavi uslugama razvoja softvera te automatizacije procesa. Snažno je usmjeren na kvalitetu rada i isporuke, što objašnjava i samo ime ove tvrtke koje dolazi od engleske riječi devotion, što znači predanost. Tvrtka djeluje u različitim industrijama, od HealthTecha i travel industrije do FinTecha. Tijekom pandemije Devōt se fokusirao na razvoj softvera za HealthTech sustave, s posebnim naglaskom na digitalizaciju zdravstvenog sustava i telemedicinu.

Podsjećamo, Devōt je u studenom 2023. na Deloitte CE Technology Fast 50 ljestvici zauzeo visoko četvrto mjesto, s rastom od čak 3.232 posto, čime se pozicionirao kao najbrže rastuća hrvatska tvrtka i najbolje rangirana u kategoriji Software.