DOLAZI U RUJNU

[FOTO/VIDEOI] Nove boje, nov dizajn, jača baterija...Ovo je apsolutno sve što znamo o nadolazećem Apple Watchu 7

16.08.2021 u 15:49

Bionic
Reading

Najnovija iteracija jednog od najpopularnijih pametnih satova na svijetu mogla bi ispraviti probleme koje su dosadašnji nosivi uređaji iz Applea imali apsolutno svake godine

Apple bi idućeg mjeseca mogao predstaviti nekoliko novih proizvoda, uključujući i najnoviji Apple Watch 7. Prtemda nikad ne možemo biti sto posto sigurni, insajderi već neko vrijeme potvrđuju da će popularni pametni sat biti predstavljen zajedno sa iPhoneom 13 i novim služalicama AirPods 3 u sklopu nadolazeće prezentacije koja bi se trebala održati tijekom rujna, piše Cnet.

Prema skupini glasina koje smo do sad uspjeli sakupiti, čeka nas nov dizajn sa ravnim rubom, dulje trajanje baterije i nekolicina dodataka za zdravlje. Ovo je apsolutno sve što znamo o Apple Watchu 7.

Datum izlaska

Analitičar Ming-Chi Kuo prošle je godine predvidio da će redizajnirani Apple Watch stići drugim krajem 2021., što znači točan datum još nije poznat - ako je vjerovati dosadašnjim iskustvima, bit će predstavljen u isto doba kao i iPhone 13.

Cijena

Dosadašnji satovi iz Applea imali su iste cijene kao generacija prije njih, što nalaže da će i ove godine novopridošli Apple Watch 7 koštati 399 dolara, odnosno oko 399 eura.

  • +19
Apple Watch Series 6 Izvor: Promo fotografije / Autor: Apple

Dizajn i boje

Insajder Jon Prosser (čije su se informacije do danas pokazale ne tako pouzdanima) objavio je 3D slike Apple Watcha 7 koji dolazi sa 'velikim redizajnom' i 'promjenom faktora forme'.

Prosserove slike za koje autor tvrdi da su temeljene na kombinaciji pravih slika i CAD datoteka koje su mu dali 'izvori', vide se tanji rubovi, ravna povšina zaslona čiji dizajn jako podsjeća na prošlogodišnji iPhone 12. Bloombergovo izvješće također najavljuje tanje rubove, kao i novu 'tehniku laminacije koja ekran puno više približava prema naprijed'.

Što se boja tiče, Apple Watch 7 mogao bi doći i u posebnoj zelenoj koju smo prvi put susreli kod AirPodsa Max. Serija 6 je, podsjetimo, stigla u srebrnoj, sivoj, zlatnoj, plavoj i crvenoj za aluminijske modele, srebrnoj, grafitnoj i zlatnoj za čelične te crnoj za modele od titanija. Posserov Apple Watch 7 će, sudeći prema snimkama, doći u crvenoj, plavoj, crnoj, srebrnoj i zelenkastoj.

Baterija

Jedan od najčešćih prigovora Apple Watchu usko je vezan uz njegovu bateriju. Ovo je počelo nagrizati i samo iskustvo nekih od istaknutijih značajki, uključujući praćenje sna, s obzirom da se baterija mora puniti skoro svaki dan.

Apple Watch 7 bi ovo mogao promijeniti ako se ispune glasine vezane uz produljen radni vijek potaknut manjim dvostranim čipom S7 koji će ostaviti više mjesta za, pogodili ste, bateriju.