prijenos razgovora

WhatsApp bi uskoro mogao bolje povezati Androide i iPhone, pogledajte što pripremaju

30.07.2021 u 09:33

Bionic
Reading

Prema najnovijim izvješćima, Facebook razvija opciju prijenosa svih razgovora s jednog smartfona na drugi

WhatsApp razvija potpuno nov način na koji će korisnici moći prebacivati razgovre s iOS-a na Android, prenose WABetaInfo i 9to5Google. Značajka bi mogla popraviti jedan od najvećih problema s iPhoneom i Androidom - nemogućnost prebacivanja pohranjenih razgovora među platformama. Detalji o razvoju značajke u WhatsAppovom se softveru pojavljuju od travnja.

Slike koje je podijelio WABetaInfo prikazuju opciju 'Prebacite razgovore na Android' u najnovijoj verziji WhatsAppa za iOS. Druga snimka prikazuje ekran na kojem korisnike moli da ostave iPhone otključanim za vrjeme prijenosa.

Većina dokaza, u svakom slučaju, indicira da Facebook radi na sustavu za prebacivanje razgovora s iPhonea na Android, premda postoje informacije da će se razviti softver za obratni prijenos.

WhatsAppov novi alat za prebacivanje mogao bi biti dio inicijative 'Prebacite se na Android', svojevrsnog odgovora Appleovom softveru za prebacivanje s Androida na iOS pod imenom 'Move to iOS'.

Druga izvješća također nalažu da WhatsApp radi na razvoju podrške za rad na više uređaja odjednom, prebacivanju razgovora među brojevima, premda je nepoznato kad će ijedna od ovih značajki postati dostupnom.