KUPOVINA KOD GOOGLEA

[FOTO/VIDEO] Pogledajte kako izgleda Googleov prvi veliki dućan u New Yorku

18.06.2021 u 11:06

Bionic
Reading

Dućan pored prodaje Googleova hardvera pruža usluge servisa i informiranja, a tu je i niz popratnih atrakcija, poput sobe s konzolama, police sa suvenirima i prostorije za selfije

Google je konačno otvorio prvi trajni dućan hardverom i to nigdje drugdje nego u New Yorku. Lokal pod imenom Google Store po uzoru na slične dućane hardverom, pored smartfona i zvučnika nudi niz drugih aktivnosti. Za razliku od drugih Googleovih dućana koji su, prema izvoru, otvarani i zatvarani na različitim lokacijama diljem SAD-a, ovaj je tu da ostane.

U Google Storeu kupci će moći kupiti stvari poput telefona Pixel, pametnih zvučnika Google Nest i satova Fitbit, popraviti oštećene uređaje ili jednostavno potražiti pomoć u slučaju da im Pixel ili Nest ne rade. Za kraj, tu je i izložbeni dio u kojem mogu dobiti uvid u nadolazeće Googleove proizvode i usluge.

Ako vas zanima kako izgleda, bacite pogled na priloženi promotivni foršpan ili prolistajte službenu galeriju slika.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Google

Što se ekološke održivosti tiče, Google ističe da Google Store u Chelseaju ima platinasti rejting u sustavu Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) - najviši rejting u spomenutom sustavu ocjenjivanja ekološki prihvatljivog dizajna. 'Googleov dućan u New Yorku jedan je od 215 dućana diljem svijeta koji su to postigli', piše u službenoj objavi.

  • +7
Google Store Chelsea, NYC Izvor: Promo fotografije / Autor: Google / Paul Warchol

Kupovina

U novom Google Storeu u New Yorku kupci mogu pronaći ekrane, telefone Pixel, zvučnike Nest, kamere i satove Fitbit, a pridruženi su im brojni proizvodi koji ne stižu iz Googlea, poput maskica za smartfone i periferije. Za kraj, tu je dio sa suvenirima pa se mogu kupiti Googleove majice kratkih rukava, igračke za pse, lopte za košarku i tako dalje.

Kupovina će se obavljati digitalno pomoću Google Paya, a oni koji ne koriste tu uslugu moći će potražiti pomoć osoblja.

Servis

Po uzoru na Apple Genius Bar, Google je u dućan u New Yorku ubacio servisni centar koji će, citiramo izvor, popravljati uređaje u rekordnom roku. Potpredsjednik direktnih kanala i članstva u Googleu Jason Rosenthal rekao je da popravak ekrana serviseri mogu obaviti dok kupac čeka. Smrvljeni Nest ili slomljeni Pixel će, doduše, zahtijevati malo više vremena pa će kupci dobiti poruku kad njihova spravica bude popravljena.

Nove tehnologije

Kupci će u dućanu, pored kupovine Googleove robe, moći pratiti razne načine demonstracije tehnologije. Blizu glavnog ulaza nalazi se 5,2 metra visoka okrugla staklena struktura koju Google zove 'Imagination Space'. U njoj će se prikazivati rotirajući izlošci 'najboljih Googleovih proizvoda i tehnologija'. Ako u tom prostoru kažete nešto, navode iz Googlea, to se može simultano prevesti na 24 jezika.

U dućanu također postoji nekoliko 'pješčanika' i 'kutija za istraživanje'. Pješčanici su odvojene prostorije u kojima su prikazani različiti proizvodi dok su kutije uokvirene prozirnim LED ekranima na kojima se može pročitati više o proizvodu koji se nalazi unutra. Google je u dućan dosad stavio tri 'pješčanika'. Prvi donosi simuliranu dnevnu sobu s vibrirajućim krevetom te ekranom i prozorom na kojima se prikazuje prolazak dana i izmjena godišnjih doba. Na stoliću se pomoću projektora prikazuju trenuci u kojima korisnik može vršiti interakciju s tamošnjim uređajima.

Drugi Sandbox je tamni prostor sa svjetlosnim instalacijama prilagođenima Instagramu u kojem pomoću telefona Pixel možete snimiti noćne fotografije. Kasnije ih možete poslati na svoj smartfon te ih podijeliti. Treći pješčanik je soba zabave s nekoliko platformi Stadia za gejming. U sobi možete igrati igre pomoću kontrolera ili komandi na vašem smartfonu.