STIGLA POTVRDA

Facebook vam je ovih dana bezveze blokirao objave: 'Bila je to tehnička pogreška'

19.03.2020 u 12:00

Bionic
Reading

'Bila je to obična tehnička pogreška. Nije posljedica koronavirusa, kao ni promjena u našem pristupu prema moderiranju sadržaja', rekao je Mark Zuckerberg

Glavni izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg potvrdio je kako je zbog računalnog buga u sustavima za moderiranje pogonjenima umjetnom inteligencijom ta društvena mreža bespotrebno blokirala i brojne činjenično točne novinske članke.

No, ujedno je ustvrdio kako taj propust nije bio povezan s nastojanjima suzbijanja širenja dezinformacija o koronavirusu na Facebooku te demantirao kako je do njega došlo zbog toga što većina njihovih moderatora sadržaja trenutno radi od kuće.

  • +21
Koronavirus Izvor: EPA / Autor: SANJEEV GUPTA

'Bila je to obična tehnička pogreška. Nije posljedica koronavirusa, kao ni promjena u našem pristupu prema moderiranju sadržaja', rekao je Zuckerberg.

Veći broj korisnika Facebooka i u Hrvatskoj požalio se zbog toga što ih je Facebook onemogućio u objavljivanju legitimnih članaka, uz popratno objašnjenje kako objavom 'krše standarde zajednice vezane uz spam'. Osim vijesti o koronavirusu bile su zahvaćene i one s drugim temama.

Zuckerberg nije htio otkriti koliko je bug bio raširen, ali je rekao kako vjeruje da se takav propust neće ponoviti, piše Business Insider.