LITE

Facebook predstavlja verziju za spore veze

11.09.2009 u 09:56

Bionic
Reading

Korisnici iz SAD-a i Indije prvi su kojima je omogućen pristup okljaštrenoj verziji Facebooka, kako bi u blagodatima servisa mogli uživati i korisnici sa sporijim internetskim vezama

Prema podacima iz Facebooka, čak 70 posto od 250 milijuna korisnika ovog servisa dolazi iz zemalja izvan SAD-a, prvenstveno iz jugoistočne Azije i Europe, iz područja s bržim internetskim vezama. Jednako tako, najveći rast broja korisnika usko je vezan uz brze internetske veze. Upravo iz ovog razloga Facebook je odlučio predstaviti jednostavniju verziju servisa, kako bi na Facebook privukao veći broj korisnika sa sporim internetskim vezama.

Facebook Lite ustvari je okljaštrena verzija ovog servisa, a korisnicima omogućuje samo pisanje po 'zidu', objavljivanje slika i video isječaka te pregledavanje profila ostalih korisnika. Brojne aplikacije, uobičajene na normalnom Facebooku, onemogućene su.

Kao što smo već spomenuli, Facebook Lite dostupan je korisnicima SAD-a i Indije, a u nadolazećim tjednima njime će se moći služiti i korisnici iz ostalih zemalja. Svi koji odaberu korištenje Facebook Litea, ako im se ne svidi, mogu se bez problema vratiti na normalni Facebook.