SPREMA SE AKVIZICIJA

Facebook je kupio studio koji stoji iza popularne igre u virtualnoj stvarnosti. Cijena - nepoznanica

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 27.11.2019 13:48
  • Objavljeno 27.11.2019 u 13:48
tportal

Izvor: Beat Games / Autor: Beat Games

Nije objavljeno koliko je Facebook platio za Beat Games, ali su iz te tvrtke stigle naznake kako bi tijekom iduće godine mogli kupiti više studija u kojima proizvode video igre

Iz Facebooka je stigla najava preuzimanja tvrtke Beat Games, studija u kojem je nastala hit igra u virtualnoj stvarnosti Beat Saber.

'Postignuća Beat Games već su dojmljiva, ali timovi u toj tvrtki i Facebooku znaju kako se može postići puno više na područjima virtualne stvarnosti, igara i glazbe', naveo je Mike Verdu, direktor sadržaja u Oculusu, u objavi na blogu.

KUKU LELE

Pobrojali smo četiri načina na koja ćete garantirano uspjeti uništiti svoj laptop

Pogledaj galeriju
4

Beat Games će postati dijelom Facebookovog odjela Oculus Studio, ali će nastaviti poslovati samostalno u svom sjedištu u Pragu (Češka Republika).

Beat Saber jedna je od najpopularnijih igara virtualne stvarnosti. U njoj virtualnim svjetlosnim sabljama uništavate nadolazeće blokove u skladu s glazbom, slično kao u serijalu Guitar Hero.

Dostupna je u Oculusovoj trgovini za 29,99 američkih dolara. Podrška za nju na svim platformama trebala bi biti nastavljena i po okončanju preuzimanja.

Nije objavljeno koliko je Facebook platio za Beat Games, ali su iz te tvrtke stigle naznake kako bi tijekom iduće godine mogli kupiti više studija u kojima proizvode video igre, piše CNBC.

Tijekom ove godine već su najavili preuzimanje startupa CTRL-Labs, specijaliziranog za sučelje mozak-računalo.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!