NAKON 12 GODINA

Dočekali smo i to: Stiže novo izdanje igre Half-Life!

19.11.2019 u 10:13

Bionic
Reading

Ali, ima i kvaka: čini se da bi dugo očekivani nastavak mogao biti dostupan samo u izdanju za virtualnu stvarnost

Davne 2007. godine pucačina iz prvog lica Half-Life: Episode 2 postala je ogroman hit. Kraj igre bio je neizvjestan i ostavio je igrače u iščekivanju što će se dogoditi nakon što je zli vanzemaljac Combine uspio poraziti junaka igre Gordona Freemana i njegovu pomoćnicu Alyx te ih ostaviti u nezgodnoj situaciji.

U takvoj su se situaciji našli i ljubitelji igre, koji su godinama iščekivali njen nastavak za igraće konzole i stolna računala. Čekanje se oteglo na dugih 12 godina, ali napokon mu je stigao kraj.

TEHNO PREPORUKA

Ove mobilne igre su savršen izbor za produljeni vikend

Pogledaj galeriju

Iz tvrtke Valve Software stigla je potvrda kako će u četvrtak, 21. studenog, u prijenosu uživo najaviti posve novu igru Half-Life: Alyx. Ali, ima i kvaka - igra je najavljena kao 'perjanica u kategoriji virtualne stvarnosti'.

Morat ćemo pričekati službenu najavu kako bismo bili sigurni, no to bi moglo značiti kako će Half-Life: Alyx biti dostupna samo za SteamVR, Valveovu platformu za virtualnu stvarnost namijenjenu osobnim računalima.

Valve je postao poznat upravo zahvaljujući prvom izdanju serijala Half-Life iz 1998. godine. Od tada su se više fokusirali na razvoj Steama, kojeg su uspjeli pretvoriti u popularnu i profitabilnu digitalnu trgovinu igrama za stolna računala, kao i servis za društveno umrežavanje.

Ali, zbog toga je razvoj igara pao u drugi plan. Iako su imali hitove kao što su Team Fortress 2 i Dota2, uglavnom su obustavili rad na novim naslovima. Artifact, igra koju su nedavno predstavili, podbacila je i kod kritike i kod publike pa je stavljena na čekanje.

Obožavatelji Half-Lifea nikad se nisu prestali nadati kako će dočekati nastavak, čak ni kad je glavni pisac te igre Marc Laidlaw otišao iz Valvea 2016. godine. Najbliže što smo imali prilike doći rapletu priče bilo je kad je Laidlaw 2017. objavio zaplete koje je namjeravao koristiti za Half-Life 2: Episode 3, piše Business Insider.