4K UHD LINIJA

Evo što LG priprema za CES

02.01.2015 u 07:06

Bionic
Reading

LG će na sajmu CES u Las Vegasu od 6. do 9. siječnja predstaviti svoju proširenu liniju 4K UHD televizora s novim dizajnom, više značajki i poboljšanom kvalitetom slike. To će biti prva prilika da publika uživo vidi kolekciju tih modela za 2015. godinu

Udruženje za potrošačku elektroniku (Consumer Electronics Association) proglasilo je LG službenim partnerom za 4K UHD za sajam CES 2015 te će tvrtka ondje demonstrirati seriju ColorPrime s tehnologijama Wide Color LED i Quantum Dot.

LG-evi televizori s tehnologijom Wide Color LED, koji će po prvi put biti predstavljeni na CES-u, koriste različite LED-ice od fosfora za prikaz živopisne slike s dubljim bojama. Također, po prvi put LG će predstaviti svoje 4K UHD televizore s tehnologijom Quantum Dot koja nudi visoku preciznost boja, uz povećanje njihovog spektra od 30 posto.

LG 4K UHD televizori donose iznimnu 4K razlučivosti (3840 puta 2160 piksela) na panelima IPS 4K, s izuzetno širokim kutem gledanja. True Black Control je tehnologija lokalnog zatamnjenja koja kontrast čini rafiniranijim, a crnu tamnijom i dubljom.


Novost za 2015. godinu je značajka Natural Color koja smanjuje pogreške kod reprodukcije boja, dok Contrast Optimizer povećava kontrast boja i svjetlinu.
Pet modela novih LG-evih 4K UHD televizora dolazi s višekanalnim ULTRA surround sustavom usmjerenim prema naprijed, razvijenim u suradnji s audio stručnjacima iz Harman/Kardona.

Novost za 2015. prisutna je kod high-end modela iz serije UF9500 koji imaju integrirani stalak Auditorium Stand dizajniran za reflektiranje i centraliziranje zvuka.

Unaprijeđena je i LG-eva vlastita platforma za pametne televizore - webOS 2.0. Trajanje pokretanja uređaja smanjeno je za 60 posto, dok povezivanje s vanjskim uređajima nikad nije bilo jednostavnije. Moći ćete prilagoditi vlastite izbornike na Launcher Baru.

LG je također integrirao svoj sofisticirani algoritam 4K Upscaler za glatko renderiranje SD, HD i Full HD sadržaja u gotovo UHD kvalitetu slike. Jednako tako, ugrađeni dekoder za 4K High Efficiency Video Codec (HEVC) podržava sadržaj s vanjskih uređaja u razlučivosti 30 p i 60 p 4K te osigurava kompatibilnost LG-evih televizora s budućim UHD standardima prijenosa.