SVE SU NEPOUZDANIJI

Evo po čemu su Facebook i Instagram lošiji od drugih društvenih mreža

15.07.2019 u 11:39

Bionic
Reading

Instagram je bio dvostruko dulje nedostupan nego u prvih šest mjeseci prošle godine, dok je za Facebook ta statistika još poraznija

Facebook i Instagram zadnjih su 12 mjeseci u više navrata zabilježili ozbiljne probleme u radu. Prema podacima koje su prikupili u web odredištu Downdetector, Instagram je u prvih šest mjeseci bio nedostupan 90 posto dulje nego u istom razdoblju prije godinu dana (dakle, gotovo dvostruko više), dok je Facebook gotovo višestruko nadmašio prošlogodišnje razdoblje nedostupnosti (povećanje od 281 posto).

dobro dođu

Pet trikova za Facebook koje biste trebali znati

Pogledaj galeriju

Downdetector ne objavljuje zapise o ukupnom broju sati tijekom kojih su internetski servisi bili nedostupni, ali daje indeksirane podatke pomoću kojih je moguće međusobno ih usporediti.

Temeljem tih podataka su u Business Insideru došli do zaključka kako su suparnički servisi kao što su Snapchat i Twitter u istom razdoblju ostali razmjerno stabilni i dostupni svojim korisnicima.

Snapchat je, doduše, imao ozbiljnih problema u lipnju ove godine, što je bila posljedica tehničkih poteškoća koje su imali svi servisi koji se oslanjaju na Google Cloud, dok Twitterov prošlotjedni raspad sustava nije bio obuhvaćen mjerenjem.

Ovi podaci idu u prilog tvrdnjama kako su Facebookove usluge u zadnje vrijeme postale manje pouzdane nego što je to prije bio slučaj, što se događa u vrijeme kad se u toj društvenoj mreži trse odmaknuti od niza neugodnih skandala, kao i povezati aplikacije u njihovom vlasništvu kako bi osigurali bolju zaštitu privatnosti.