OŠTRA KAZNA

Epic Games nema milosti: Popularnom igraču Fortnitea udijelili doživotnu zabranu zbog varanja

06.11.2019 u 07:11

Bionic
Reading

Jarvis Kaye koristio je zabranjenu tehnologiju kako bi povećao preciznost pucanja tijekom igranja popularne igre

Profesionalni igrač Fortnitea dobio je trajnu zabranu igranja te iznimno popularne igre zbog varanja.

Jarvis Kaye, član e-sports tima FaZe Clan, u emotivnom je istupu na YouTubeu otkrio kako je dobio zabranu nakon objave videa u kojima je vidljivo kako u Fortniteu koristi zabranjenu tehnologiju ne bi li poboljšao preciznost svog ciljanja.

Pred gotovo dva milijuna pretplatnika, koliko prati njegov kanal na YouTubeu, rekao je kako nije bio svjestan kako će njegov postupak dovesti do zabrane već je samo htio napraviti što zabavnije i zanimljivije video zapise. Dodao je kako je to bio njegov prvi prijestup ikad i kako nikad ne bi napravio ništa slično tijekom natjecanja.

TEHNO PREPORUKA

Ove mobilne igre su savršen izbor za produljeni vikend

Pogledaj galeriju

Kad je objasnio kako više nikad neće moći igrati Fortnite i stvarati sadržaj vezan uz tu igru na svojim kanalima na YouTubeu i Twitchu, rasplakao se.

Ispričao se tvrtci Epic Games, koja stoji iza igre Fortnite, i zamolio ih da razmotre povlačenje zabrane. Istaknuo je kako je napravio ogromnu pogrešku, zbog čega mu je jako žao te kako je preuzeo odgovornost za svoje postupke, između ostalog.

I've been Banned from Fortnite (I'm Sorry) Izvor: Društvene mreže / Autor: Jarvis

Dio obožavatelja pružio mu je podršku putem hashtaga #FreeJarvis, tražeći da mu korisnički račun bude vraćen.

Kaye je koristio aimbotove, inače jedan od najpopularnijih načina varanja na Fortniteu. Riječ je o softveru koji igračima omogućava pucanje na protivnike bez preciznog ciljanja, a čije je korištenje zabranjeno uz prijetnju zaključavanja i brisanja korisničkog računa. Neke inačice tog softvera sadržavale su opasni zlonamjerni softver koji je privatne podatke korisnika izlagao ozbiljnom riziku.

U tvrtci Epic Games inzistiraju na politici nulte tolerancije prema prevarantima. Prošle su godine kupili finsku tvrtku za računalnu sigurnost Kamu kako bi stali na kraj onima koji se ogriješe o pravila, piše Independent.