SLUŽBENO JE

Napokon su ga najavili - dolazi nam Diablo 4

04.11.2019 u 09:59

Bionic
Reading

Četvrti nastavak ikoničkog akcijskog RPG-a slijedi formulu kultnog Diabla 2, a primarni fokus bit će mu ogromni svijet ispunjen igračima

Blizzard je tijekom ovogodišnje konferencije Blizzcon predstavio nekoliko velikih projekata, uključujući i dugo najavljivani nastavak franšize Diablo. Najnoviji Diablo pod imenom Diablo 4 smješten je u mračniji i beznadni Sanctuary te igrače baca u koštac sa Lilith, 'kreatoricom svijeta i kćeri bijesa'.

Diablo 4 je još u ranom stadiju razvoja, toliko ranom da je Blizzard čak rekao da igra ne ispunja standarde da bi ju svrstali u cinični 'uskoro' rok izdavanja - titulu koju kompanija daje igrama čiji datum izlaska kotira oko godinu dana nakon datuma objave. Uglavnom, kako bi prikazao o čemu će se raditi u novom Diablu, Blizzard je prvo prikazao filmski desetominutni foršpan.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Blizzard

Nakon njega je bio red da se predstavi i malo gameplayja . Konkretno - tri minute u kojima se vidi kako će funkcionirati tri trenutno predstavljene klase - čarobnjak, barbar i druid.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Blizzard

Novi mračni svijet

'Diablo IV razvijamo pomoću moderne tehnologije kojom igru planiramo gurnuti u mračnije dubine. Tehnologija je u srcu svega što igrači vide, čuju i osjete - te daje puno bolju čistoću i imerzicnije iskustvo. Ona otvara bezbroj novih mogućnosti za serijal Diablo, od glađih animacija, do velikog otvorenog svijeta, pa sve do podzemnih tamnica ispunjenih blagom. Svijet Diabla IV puno je siroviji i smrtonosniji od onoga na što su navikli', piše u službenoj objavi.

Prema onome što smo vidjeli, novi Diablo napravljen je kao temelj za brojne ekspanzije koje će njegovu cijenu dignuti puno više od očekivanih 60-ak eura. Ovaka praksa velikih kompanija nije najpopularnija stvar ikad, no s druge strane barem ćemo redovito dobijati potpuno nove sadržaje.