MORAŠ (S)KUPIT' SVE

Jedna od najrjeđih Pokemon karata upravo je prodana na dražbi i to po astronomskoj cijeni

29.10.2019 u 13:22

Bionic
Reading

'Pikachu Illustrator' je rijetka karta koja je 1998. izašla u iznimno maloj nakladi, a danas se smatra vrijednim kolekcionarskim predmetom

Kotaku je nedavno opazio neobičnu dražbu koja na najbolji način opisuje koliko daleko može ići ljubav prema omiljenoj kartaškoj igri. 'Pikach Illustrator', ograničena karta iz poznate kartaške igre bio je dijeljen kao nagrada na natjecanjima za ilustratore koje je vodio CoroCoro Comic davne 1998. Pikachu Illustrator otisnut je u svega 39 primjeraka, a na njemu se može vidjeti ilustracija kreatorice Pikachua, Atsuke Nishide.

Danas je upravo ta karta rijeđa nego ikad - navodno je 'preživjelo' samo deset komada, što znači da joj je cijena kod kolekcionara probila sva očekivanja. Prema izvješću Kotakua, posljednja Illustrator Pikachu karta prodana je tijekom aukcije 2013. i to po astronomskoj cijeni od 54.970 dolara, odnosno 369.869 kuna.

Početkom ove godine, 'Trainer No. 3', druga izuzetno rijetka Pokemon karta izgubljena je u pošti, a za nju je nesretni kupac platio 60,000 dolara, odnosno 403,714 kuna.

Niti jedna od ovih karata, doduše, nije uspjela dostići astronomsku cijenu još jednog 'Pikachu Illustratora' koji je početkom mjeseca prodan sretnom i bogatom kolekcionaru koji je za njega bio spreman platiti 195,000 američkih dolara, iliti po trenutnom tečaju - 1.311.757 kuna. Tko god da je bio spreman platiti ovaj iznos, definitivno je velik fan igre ili, kao što to obično biva, sakupljač rariteta koji će istu kartu za par godina prodati po još većoj cijeni.