poznati tviteraš

Elon Musk će se malo odmoriti od Twittera, nije otkrio zašto

03.06.2020 u 07:32

Bionic
Reading

Iako je poznat kao nezasitan tviteraš, nije naveo razloge koji su ga ponukali na donošenje ove odluke

Elon Musk obavijestio je 35 milijuna pratitelja na Twitteru kako neko vrijeme neće objavljivati na toj društvenoj mreži. Iako je poznat kao nezasitan tviteraš, nije naveo razloge koji su ga ponukali na donošenje ove odluke.

Tijekom prethodna 24 sata Musk je uglavnom tvitao o uspješnom lansiranju dva astronauta američke svemirske agencije NASA-e na put do Međunarodne svemirske postaje, koje je obavila njegova tvrtka SpaceX.

Također je komentirao kako nije u redu što protiv tri policajca umiješana u smrt Georgea Floyda nije podignuta optužnica. Zbog Floydove smrti Sjedinjene Države već danima potresaju prosvjedi i nasilje.

Musk je ranije zbog objava na Twitteru znao doći u nevolje. Primjerice, 2018. godine je objavio kako je našao financije za tvrtku Tesla, zbog čega mu je regulatorna agencija Securities and Exchange Commission odrezala globu tešku 20 milijuna američkih dolara. Također je morao pristati da njegove tvitove prije objave provjerava odvjetnik.

Znao se upustiti i u bizarne svađe, među kojima je bila ona koja je završila tužbom jer je ronioca spasioca nazvao pedofilom. Iako je javno priznao kako su neki njegovi tvitovi bili glupi i najradije bi ih povukao, ipak je rekao kako cijeni mogućnost izravne komunikacije s drugim ljudima.

Musk je ponekad prijetio kako će u potpunosti napustiti Twitter. Zadnji put je to napravio krajem 2019. godine, ali vratio se nakon samo tri dana, piše Business Insider.