BOGATI I MAŠTOVITI

Elon Musk i Grimes promijenili ime svojeg djeteta: 'Puno je bolje s rimskim brojevima'

25.05.2020 u 10:52

Bionic
Reading

Tehno poduzetnik Elon Musk i glazbenica Grimes privukli su pažnju neobičnim imenom svojeg prvog zajedničkog djeteta, a sad su ga, prisiljeni zakonom, odlučili promijeniti

Elon Musk i Grimes promijenili su ime sina iz 'X Æ A-12' u 'X Æ A-Xii'. Grimes je odluku o promjeni objavila na Instagramu gdje je i spomenula da joj se puno više sviđaju rimski brojevi.

Nakon što su poznati tehno miijunaš i glazbenica 4. svibnja objavili ime svojeg prvog zajedničkog djeteta, njegovo ime je bilo 'X Æ A-12', pričalo se to tome da se službeni rodni list neće prihvatiti u Kaliforniji, sjedištu Muskove Tesle. Stručnjak za obiteljsko pravi u razgovoru za People rekao je da država na rodnim listovima ne dozvoljava znakove, brojeve ili rimske brojeve. Imena moraju koristiti slova iz engleske abecede. Crtice su dozvoljene, no čini se da bi pokušaj korištenja 'Æ' roditeljima mogao predstaviti problem.

Prema najnovijim objavama na društvenim mrežama, 'Æ' ipak ostaje, a pridružio mu se i broj 12. Musk i Grimes će se vjerojatno izvući ako koriste 'Xii' umjesto 'XII'.

Izgovor je ostao isti - Musk je, naime, objasnio kako izgovoriti ime tijekom podcasta Joea Rogana. 'Za početak, ime je izmislila moja partnerica. Izgovara se X, kao iks, um, a 'Æ' se izgovara kao 'Ash', a A-12 sam dodao ja - to znači arkanđeo 12, odnosno Archangel 12, prethodnik najcool aviona ikad, modela SR-71.'

Prema jednoj od brojnih interpretacija, ime se izgovara 'Ex Ash A Twelve.' dok drugi kažu da je pravi izgovor 'Ex Aye Eye. Pošto se radi o o prilično neobičnom imenu, velik broj ljudi se pitao što on točno znači. Grimes je dan nakon objave jasno objasnila sve rekavši 'X je nepoznata vrijednost', 'Æ' je vilenjačka verzija 'AI', a A-12 je prethodnik SR-17, omiljenog zrakoplova Muska i Grimes.