SPACEX

Elon Musk emotivno spomenuo posadu Crew Dragona: 'Učinili smo sve da budu sigurni'

28.05.2020 u 11:17

Bionic
Reading

Elon Musk je bio jako emotivan kad je pričao o svojoj odgovornosti za živote dvojice astronauta koji će poletjeti letjelicom Crew Dragon

Elon Musk je tijekom razgovora za NASA live TV dva sata prije otkazanog leta rekao da se smatra odgovornim za živote astronauta koji će poletjeti Crew Dragonom, prenosi Business Insider.

'Osjećaji me preuzmu kad vidim njihove obitelji prije samog leta' komentirao je Musk te nakon toga zastao na par sekundi. 'Rekao sam im da radimo sve što možemo da im tate butu sigurni'. Podsjetimo, Crew Dragon je trebao obaviti svoj prvi let s posadom te ih prevesti na međunarodnu svemirsku postaju u Zemljinoj orbiti.

Sigurnost astronauta trenutno je jedini prioritet SpaceX-a tijekom ove misije, rekao je Musk u razgovoru za CBS, dodavši da mu je misija uzrokovala nekoliko besanih noći.

'Ja sam vodeći inženjer ovog projekta što znači da ako misija uspije, za to su zaslužni SpaceX i NASA. Ako stvari krenu nizbrdo, to je moja krivica' rekao je. 'Ta odgovornost je jedina stvar o kojoj trenutno razmišljam.'

'Trebam cijelu stvar nekako metnalno blokirati zato jer inače neću biti u emotivnom stanju da se sa njom uopće nosim' dodao je.

Podsjetimo, lansiranje Crew Dragona odgođeno je zbog lošeg vremena te je prebačeno na subotu.