4. i 5. svibnja

DroneDays 2023: Paneli i letačke demonstracije na najiščekivanijem događaju posvećenom dronovima u regiji!

02.05.2023 u 16:41

Bionic
Reading

DroneDays se vraća na Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Treće izdanje okupit će priznate stručnjake iz robotike i dronova 4. i 5. svibnja, a posjetitelji će imati priliku čuti najnovije trendove u svijetu dronova te saznati više o dronovima u poljoprivredi, šumarstvu i logistici

Među predavačima na događaju bit će i priznati stručnjaci poput dr. sc. Chiare Gabellieri s Sveučilišta Twente koja će govoriti o trendovima i budućnosti zračne manipulacije, dr. sc. Marije Popović sa Sveučilišta u Bonnu koja će govoriti o planiranju putanja dronova u pretraživanju novih područja, te profesora dr.sc. Martina Saske čija robotička grupa je poznata po razvoju autonomnih vatrogasnih dronova i autonomnih letjelica za lov na neovlaštene dronove, a reći će nam nešto i o najnovijem istraživanju u dokumentiranju katedrala.

Glavni partner DroneDaysa je Hrvatski Telekom, vodeća i najbrža 5G mreža u Hrvatskoj i kompanija s višegodišnjim iskustvo rada s dronovima i suradnje sa start-upima angažiranim u ovom segmentu. Na njihovom štandu posjetitelji će se moći detaljnije upoznati s 5G tehnologijom.

Letačka zona

U sklopu letačke zone, imat ćete priliku vidjeti 6 atraktivnih demonstracija vodećih tvrtki u industriji dronova kao što su Phoenix LiDAR systems, AVITEH i Protostar, te čak tri demonstracije iz LARICS-a, vodećeg istraživačkog laboratorija za bespilotne letjelice u Hrvatskoj. Osim letova, vidjet ćete primjenu dronova u skladištima, prikupljanje podataka LiDAR sustavom, detekciju dronova pomoći sintetičkih podataka, te upravljanje dronom pokretima ruku i tijela.

Osim Platinum partnera, DroneDays podržavaju i Zlatni partneri - vodeće tvrtke u industriji dronova: AVITEH - vodeća tvrtka specijalizirana za video i audio opremu, usluge video produkcije i zračne fotografije, Drone-IN - projekt koja nudi 6-mjesečni program edukacije u programiranju dronova, koju implementira PETRA (Petrinjska razvojna agencija) i Hrvatska kontrola zračne plovidbe koja osigurava uslugu sigurne i uspješne zračne plovidbe za civilne i vojne potrebe.

Panel rasprave

Sudjelujte na zanimljivim panel raspravama o inovacijama i svijetu bespilotnih letjelica.

Stručnjaci iz startup svijeta vezanih uz dronove podijelit će svoja iskustva i inspirativne priče iz prve ruke o tome kako su identificirali prilike za primjenu novih rješenja, ključne faktore koji su doprinijeli njihovu uspjehu te izazovima s kojima su se susreli te razvili vrhunsku tehnologiju.

Uronite u svijet bespilotnih letjelica gdje će stručnjaci raznih profila raspravljati o prilikama i izazovima koje predstavlja sve veći tehnološki napredak i uporaba dronova, prihvaćanje letjelica te njihov utjecaj u društvu. Dotaknut ćemo se i izazova povezanih s integracijom bespilotnih letjelica u postojeće sustave i infrastrukturu, te o razvoju strategija koje bi utjecale na prihvaćanje bespilotnih letjelica u široj javnosti.

Bilo da ste stručnjak u području dronova ili tek početnik u ovoj industriji, DroneDays je događaj koji ne smijete propustiti!

Više o događaju možete pronaći na službenoj web stranici: http://dronedays.fer.hr/