TEHNO SAVJETI

Dozlogrdili su vam Shortsi na YouTubeu? Evo kako ih možete zaobići

11.07.2023 u 07:58

Bionic
Reading

Ako ste ikad zaželjeli maknuti YouTubeove kratke videe iz vašeg pregleda usluge, postoji način kako to izvesti na smartfonu i računalu

Kratki videi postali su iznimno popularni na svim zamislivim društvenim mrežama, a uspjeli su se zavući i u YouTube. Ako spadate u skupinu kojoj nikako nisu sjeli YouTubeovi Shortsi, dobra je vijest da ih možete isključiti.

Premda mnogi vole ovaj novi format, on definitivno nije za svakog. Na sreću, nitko vas ne prisiljava da ga gledate. Premda YouTube nema izravan način micanja Shortsa, postoji nekoliko načina na koje ih možete isključiti.

Kako isključiti Shortse na smartfonima?

Ako više ne želite gledati YouTube Shorts, te videozapise možete jednostavno ukloniti s početne stranice svoje mobilne aplikacije. Da biste to učinili, otvorite aplikaciju YouTube i pomičite se prema dolje dok ne vidite odjeljak 'Shorts'. Na videu dodirnite ikonu s tri točke u desnom kutu i birajte 'ne zanima me'. Činite to sa svakim videom sve dok ne dođete do zadnjega. Osvježite stranicu i Shortse više nećete vidjeti na glavnoj stranici.

Kako isključiti Shorts na računalu?

Uklanjanje YouTube Shortsa sa YouTubea na stolnom računalu napravit ćete tako da pronađete red sa kratkim videima i pritisnete na X u gornjem desnom kutu rubrike, nakon čega ćete vidjeti obavijest da će Shorts biti skriven 30 dana, zaključuje Makeuseof.